СЛАТКА ПРОЈА са бундевом је спој хрскавог, здравог и укусног - Необичан рецепт који ће ОДУШЕВИТИ све укућане
Бундеве су свуда око нас и биће ту још неко време, па зашто да их не искористимо за све могуће оброке? Одлично се уклапају у већину рецепата и јела на које сте навикли, попут потажа или паленте за доручак.
Ако сте у потрази за нечим здравим, а истовремено неодољиво укусним, слатка проја са бундевом је савршен избор! Овај необичан рецепт комбинује хрскаву текстуру, сочан и богат укус бундеве, уз мало слаткоће која ће одушевити све укућане.
Једноставна за припрему, а фантастична по укусу, ова проја је права посластица која може бити одличан додатак свакодневном менију, али и савршен избор за славску трпезу. Испробајте и уживајте у здравом залогају који ће засигурно постати омиљени на столу!
Састојци:
200 г нарендане бундеве
2 јајета
3 кашике шећера
2 шољице пројиног брашна
1 шољица пшеничног брашна
1 шољица јогурта
пола шољице уља
1 прашак за пециво
со
Припрема:
Умутите два јајета са шећером, па у ту смесу додајте јогурт, уље, пројино брашно, обично брашно, прашак за пециво, со, па тек на крају бундеву. Све лепо помешајте. У тепсију ставите папир за печење и у њу излијте смесу.
Проја треба да се пече на 200 степени неких 30 минута.
Када је готова сачекајте да се мало охлади, па је онда тек сеците и сервирајте.