Неда Украден засукала рукаве на Аранђеловдан - Због овог ЗАЧИНА који додаје у сарму даје јој ВРХУНСКИ УКУС, тајна искусних домаћица
Неда неретко на свом инстаграм профилу поставља фотографије са својом породицом
Неда Украден годинама слови за једну од лепших жена са домаће јавне сцене.
Певачица је позната по свом младоликом изгледу и виткој линији иако је дубоко нагазила у осму деценију.
Поред умећа и талента да пева, Неда је показала и да је феноменална домаћица.
Она је на свом Инстаграм профилу поделила како савија сарме за славу Аранђеловдан.
Аранђеловдан је савршен тренутак да се окупи породица, ужива у традицији и, наравно, у незаборавној храни. А када је реч о сарми, нема ништа боље него када искусне домаћице, као што је Неда Украден, засуку рукаве и донесу нешто посебно на сто. Неда је открила тајну коју многе домаћице знају – ловоров лист је зачин који сарми даје врхунски укус и незамењиву арому. Додајте га у своје јело и уживајте у богатству укуса које долази из традиције, али уз мали трик који је чини још посебнијом.
Ловоров лист је много више од обичног зачина – његова богата, суптилна арома чини да свака сарма добије посебан печат. Али, ловоров лист није једини разлог због којег је Неда очарала све својим сарама на Аранђеловдан. У наставку вам доносимо њен омиљени рецепт за сарму, уз савете који ће вам помоћи да свака порција буде савршена!
Рецепт за сарму са ловоровим листом
Састојци за сарму:
450 г млевеног меса
1 мања главица киселога купуса
60 г сувог меса
60 г пиринча
1 мањи лук
2 чена белог лука
½ кашикице црвене паприке
сол и бибер по жељи
1 ловоров лист
Припрема сарме:
Одвојите листове главице купуса и исеците им корен. Насецкајте суво месо на комадиће и крчкајте је с очишћеним и насецканим коцкицама лука и белог лука. Пустите да се састојци охладе па их помешајте с млевеним месом, сировим пиринчем, црвеном паприком, сољу и бибером. Листове купуса напуните месом, замотајте их и пресавијте ивице, понављајте све док не потрошите сав фил. Сарме ставите у дубљи лонац, убаците ловоров лист, а евентуални вишак купуса исеците на тракице и ставите да се кува заједно. Водом прелијте сарме. Кувајте на лаганој ватри око 90 минута. Пријатно!
Савет: Ловоров лист је најбоље ставити у сарму у неколико комада, како бисте могли да га лако уклоните пре него што сервирате јело, јер је превише интензиван за директно конзумирање.
Уживајте у укусу традиције са савршеним сарама које ће сви волети, захваљујући маленој тајни коју Неда Украден већ годинама користи!