Recept za GALA RUČAK koji košta MANJE OD 100 DINARA: TRI SASTOJKA i 15 minuta za obrok koji u Španiji decenijama ima status "božanstva"
Španija je poznata po jednostavnoj kuhinji, a ipak slasnoj i veoma ukusnoj u kojoj dominiraju dostupne, povoljne namirnice, ali i obilje začina. Jedan od tamošnjih najpopularnijih specijaliteta koji se priprema već decenijama je i čuvena tortilja od krompira za koju su vam potrebna 3 veoma jeftina sastojka.
Ova tortilja se priprema veoma lako i brzo, pa je odlično rešenje za ručak ako su vam došli nenadani gosti. Sastojke za istu uglavnom uvek imate u frižideru, a nećete se osramotiti kada je poslužite gostima. Uvek je možete obogatiti dodatnim sastojcima po želji u vidu pečuraka, paprike, paradajz,a spanaća ili možda piletine, kobasica ili slanine.
Praktično je šapnsku tortilju praviti i za doručak, a dobre vesti za sve domaćice koje štede kućni budžet, jesu i da vam je za pripremu ovog jela doslovce potrebno manje od 100 dinara.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/02/shutterstock_2058938348.jpg?itok=ULYoynJK)
JUTARNJI ELIKSIR ZA JAK IMUNITET: Započnite dan šoljom ovog napitka i zaboravite na viruse (RECEPT)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/01/sd_-_2022-08-01t143557.175.jpg?itok=r2Xogs1C)
PRAVI SE ZA 5 MINUTA: Kolač od 3 SASTOJKA PRAVI JE HIT, nema JEFTINIJE POSLASTICE (RECEPT)
Potrebni sastojci:
*jedna glavica luka
*4 jaja
*4 srednja krompira
*ulje, so, biber, začini po želji
Priprema:
1. Krompir ogulite, pa ga naseckajte na tanke kockice. Luk isecite na tanke trakice.
2. Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacite luk i krompir i dinstajte sve dok se krompir ne zapeče.
3. Ulupajte kajganu od jaja, pa dodajte proprženi krompir i luk (koji ste prethodno iscedili od viška ulja), i sve zajedno promešajte.
4. Ponovo zagrejte ulje na tiganju, pa ubacite novu smesu. Nakon nekoliko minuta tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da dobije tortilja ostane na tanjiru, a zatim je vratite u tiganj, kako bi se zapekla i sa druge strane.
5. Tortilja je gotova kada se zapeče i druga strana. Ponovo je prebacite na tanjir na gore pomenut način, kako ne bi izgubila formu.
6. Isecite je na trouglove i služite uz sir ili kiselo mleko i sezonsku salatu. Prijatno!