Рецепт за ГАЛА РУЧАК који кошта МАЊЕ ОД 100 ДИНАРА: ТРИ САСТОЈКА и 15 минута за оброк који у Шпанији деценијама има статус "божанства"
Шпанија је позната по једноставној кухињи, а ипак сласној и веома укусној у којој доминирају доступне, повољне намирнице, али и обиље зачина. Један од тамошњих најпопуларнијих специјалитета који се припрема већ деценијама је и чувена тортиља од кромпира за коју су вам потребна 3 веома јефтина састојка.
Ова тортиља се припрема веома лако и брзо, па је одлично решење за ручак ако су вам дошли ненадани гости. Састојке за исту углавном увек имате у фрижидеру, а нећете се осрамотити када је послужите гостима. Увек је можете обогатити додатним састојцима по жељи у виду печурака, паприке, парадајз,а спанаћа или можда пилетине, кобасица или сланине.
Практично је шапнску тортиљу правити и за доручак, а добре вести за све домаћице које штеде кућни буџет, јесу и да вам је за припрему овог јела дословце потребно мање од 100 динара.
ЈУТАРЊИ ЕЛИКСИР ЗА ЈАК ИМУНИТЕТ: Започните дан шољом овог напитка и заборавите на вирусе (РЕЦЕПТ)
ПРАВИ СЕ ЗА 5 МИНУТА: Колач од 3 САСТОЈКА ПРАВИ ЈЕ ХИТ, нема ЈЕФТИНИЈЕ ПОСЛАСТИЦЕ (РЕЦЕПТ)
Потребни састојци:
*једна главица лука
*4 јаја
*4 средња кромпира
*уље, со, бибер, зачини по жељи
Припрема:
1. Кромпир огулите, па га насецкајте на танке коцкице. Лук исеците на танке тракице.
2. Загрејте уље у тигању, па убаците лук и кромпир и динстајте све док се кромпир не запече.
3. Улупајте кајгану од јаја, па додајте пропржени кромпир и лук (који сте претходно исцедили од вишка уља), и све заједно промешајте.
4. Поново загрејте уље на тигању, па убаците нову смесу. Након неколико минута тигањ прекријте тањиром, па окрените тако да добије тортиља остане на тањиру, а затим је вратите у тигањ, како би се запекла и са друге стране.
5. Тортиља је готова када се запече и друга страна. Поново је пребаците на тањир на горе поменут начин, како не би изгубила форму.
6. Исеците је на троуглове и служите уз сир или кисело млеко и сезонску салату. Пријатно!