SARAJEVSKA KLJUKUŠA SA KROMPIROM: Tradicionalna pita na starinski način za bogat ručak (RECEPT)
Probajte tradicionalan recept za sarajevsku kljukušu od krompira. Odlična ideja za dobar, stari ručak koji će vam držati energiju celog dana.
Sastojci (za 4-5 osoba):
- 3 - 4 kašika brašna
- 4 - 5 krompira
- 1 luk
- 1 prašak za pecivo
- ulje ili puter
- pavlaka i jogurt (prema želji) serviraju se uz kljukušu
- so
- biber
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/15/sd_32.jpg?itok=jhcpRdEe)
PRSTE DA POLIŽEŠ KOLIKO JE DOBRA! Domaćinska pogača sa kačkavaljem topi se u ustima (RECEPT, VIDEO)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/14/shutterstock_795982045.jpg?itok=znjgf2Cu)
STARI RECEPT ZA LAKSATIV DŽEM: Jedna kašika ujutru ubrzava rad creva i normališe metabolizam
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 C. Operite i ogulite krompire, krupno ih izrendajte i pustite da odstoje i puste vodu. Zatim ga osušite, dodajte 4-5 kašika brašna pomešanog sa praškom za pecivo i sitno iseckanim lukom, posolite i pobiberite pa izmešajte. Rasporedite smesu u nauljen okrugli kalup i pecite u rerni dok ne poprimi rumenozlatnu boju (oko pola sata). Isecite kljukušu na trouglove, kao picu, dok je još topla.
Prema želji kljukušu možete da prelijete sa mešavinom jogurta, pavlake i sitno iseckanog belog luka ili servirati uz jogurt, pavlaku ili kiselo mleko.
Ako rernu želite da zamenite tiganjem, sa istom smesom u koju dodate 2 jaja, možete da oblikujete male medaljone i ispečete ih u vrućem ulju na tiganju.