САРАЈЕВСКА КЉУКУША СА КРОМПИРОМ: Традиционална пита на старински начин за богат ручак (РЕЦЕПТ)
Пробајте традиционалан рецепт за сарајевску кљукушу од кромпира. Одлична идеја за добар, стари ручак који ће вам држати енергију целог дана.
Састојци (за 4-5 особа):
- 3 - 4 кашика брашна
- 4 - 5 кромпира
- 1 лук
- 1 прашак за пециво
- уље или путер
- павлака и јогурт (према жељи) сервирају се уз кљукушу
- со
- бибер
ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ КОЛИКО ЈЕ ДОБРА! Домаћинска погача са качкаваљем топи се у устима (РЕЦЕПТ, ВИДЕО)
СТАРИ РЕЦЕПТ ЗА ЛАКСАТИВ ЏЕМ: Једна кашика ујутру убрзава рад црева и нормалише метаболизам
Припрема:
Загрејте рерну на 250 Ц. Оперите и огулите кромпире, крупно их изрендајте и пустите да одстоје и пусте воду. Затим га осушите, додајте 4-5 кашика брашна помешаног са прашком за пециво и ситно исецканим луком, посолите и побиберите па измешајте. Распоредите смесу у науљен округли калуп и пеците у рерни док не поприми руменозлатну боју (око пола сата). Исеците кљукушу на троуглове, као пицу, док је још топла.
Према жељи кљукушу можете да прелијете са мешавином јогурта, павлаке и ситно исецканог белог лука или сервирати уз јогурт, павлаку или кисело млеко.
Ако рерну желите да замените тигањем, са истом смесом у коју додате 2 јаја, можете да обликујете мале медаљоне и испечете их у врућем уљу на тигању.