SRPSKA GIBANICA! PRAVA "dundoša" od koje se PRSTI LIŽU! Hrskava i ukusna!
Uživaćete u svakom zalogaju
U bilo kojoj prilici srpska gibanica je idealno jelo koje treba da se nađe na trpezi.
Prava srpska gibanica mora da bude bogata, debela i hrskava, to je sigurni smo odmah jasno. Upravo zato niko ne može odoleti ovakvom receptu.
PROŠIRENE VENE nestaju kao od ŠALE! Samo 2 DANA i nema ih! Besplatan i proveren lek!
SLOBODNE I SREĆNE! Žene bez partnera NAJZADOVOLJNIJE, nauka objašnjava i razlog!
Srpska gibanica dundoša
Sastojci:
- 500 gr gotovih kora
- 3 jaja
- 300 gr sira
- 1/2 praška za pecivo
- 70-100 ml maslinovog ulja
- 200 ml jogurta
- 100 ml kisele vode
- 3-4 šake samo sira
Za preliv:
- 100 ml mleka
- malo ulja
- 1 jaje
Priprema:
Izdrobiti sir dodati jaja, jogurt ,kiselu vodu ulje i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Tepsiju 30x20 može i veća obložiti dno papirom za pečenje. Na dno raširiti dve kore i premazati uljem, a stranice kora vise preko tepsije. Svaku koru blago potopiti u fil pa ređati u tepsiju jednu do druge. Tako i drugi red pa preko razbacati šaku čistog sira. Zatim treći red opet umoćiti kore, pa sir i tako dok imate kora i fila. Vratiti kore koje vise preko tepsije i pokriti sa dve kore i ušuškati. Iseći malo gibanicu na kocke. Umutiti jaje dodati mleko i malo ulja. Preliti preko gibanice i peći oko 45 min na 210 stepeni. Seći toplu. Odlično ide uz čašu jogurta.
Evo kako se pravi: