СРПСКА ГИБАНИЦА! ПРАВА "дундоша" од које се ПРСТИ ЛИЖУ! Хрскава и укусна!
Уживаћете у сваком залогају
У било којој прилици српска гибаница је идеално јело које треба да се нађе на трпези.
Права српска гибаница мора да буде богата, дебела и хрскава, то је сигурни смо одмах јасно. Управо зато нико не може одолети оваквом рецепту.
ПРОШИРЕНЕ ВЕНЕ нестају као од ШАЛЕ! Само 2 ДАНА и нема их! Бесплатан и проверен лек!
СЛОБОДНЕ И СРЕЋНЕ! Жене без партнера НАЈЗАДОВОЉНИЈЕ, наука објашњава и разлог!
Српска гибаница дундоша
Састојци:
- 500 гр готових кора
- 3 јаја
- 300 гр сира
- 1/2 прашка за пециво
- 70-100 мл маслиновог уља
- 200 мл јогурта
- 100 мл киселе воде
- 3-4 шаке само сира
За прелив:
- 100 мл млека
- мало уља
- 1 јаје
Припрема:
Издробити сир додати јаја, јогурт ,киселу воду уље и прашак за пециво и све изједначити. Тепсију 30x20 може и већа обложити дно папиром за печење. На дно раширити две коре и премазати уљем, а странице кора висе преко тепсије. Сваку кору благо потопити у фил па ређати у тепсију једну до друге. Тако и други ред па преко разбацати шаку чистог сира. Затим трећи ред опет умоћити коре, па сир и тако док имате кора и фила. Вратити коре које висе преко тепсије и покрити са две коре и ушушкати. Исећи мало гибаницу на коцке. Умутити јаје додати млеко и мало уља. Прелити преко гибанице и пећи око 45 мин на 210 степени. Сећи топлу. Одлично иде уз чашу јогурта.
Ево како се прави: