Trik za PRANJE kuhinjskih krpa: Kako da UVEK budu bele, bez mrlja i mirisne, ovaj savet menja sve
Bez obzira na to koliko ih često peremo, nekada je gotovo nemoguće ukloniti sve mrlje, a da pri tome ostanu bele i sveže.
Kuhinjske krpe su svakodnevni deo naših života, ali zbog njihove funkcionalnosti često postaju prljave i zaprljane, posebno od hrane, ulja i začina.
Međutim, postoji jedan neverovatan trik koji će učiniti da vaše krpe uvek izgledaju besprekorno bele, bez mrlja i potpuno sveže.
Sastojci
- 2 supene kašike ulja
- 3 kašike izbeljivača za veš
- 100 g praška za veš
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašičice sode bikarbone
U lonac od 5 l sipajte vodu da proključa, a potom je sklonite sa šporeta. Zatim dodajte sve navedene sastojke osim sode bikarbone.
Pomešajte sve sastojke i u taj rastvor ubacite krpe, poklopite lonac i ostavite da se voda ohladi.
Možete po želji, izvaditi sve krpe i da ih istrljate u toj vodi.
Nakon toga ih dobro isperite, a potom ih ostavite da odstoje nekoliko sati u novoj čistoj vodi.
U tu čistu vodu, dodajte 2 kašičice rastvorene sode bikarbone kako bi dejstvo bilo efektnije.
Detaljnije o načinu postupka na videu Jeca Svaštarica.