Recept za POSNO MEDENO SRCE: Slatkiš gotov za pola sata, jednostavnije ne može, a očaraće vas na prvi zalogaj
Medeno srce je postalo sinonim za mekan, čokoladan preliven kolač sa neodoljivim ukusom meda i začina.
Ovaj sočan i aromatičan kolač, obogaćen ukusima med, cimeta i čokolade, savršen je izbor za one koji žele uživati u tradicionalnim poslasticama bez mlečnih proizvoda i jaja.
Sastojci
- 1 šolja vode
- Pola šolje šećera
- 2 šolje brašna
- 1 kašika kakaa
- 10 kašika džema po izboru
- 100 ml ulja
- 1,5 kašičica sode bikarbone
Za fil
- 10 kašika džema
- 2 šake mlevenih oraha
Preliv
- 100 g čokolade rastopiti sa 3 kašike ulja
Bele šare možete napraviti sa 1 štanglom bele čokolade i 1 kašike ulja.
Uključite rernu na 200 C.
Umutite vodu, šećer, brašno, kakao, cimeta, ulje, džem i sodu bikarbonu. Polovinu testa sipajte u pleh i pecite 10-15 minuta.
Rastopite na ringli 10 kašika džema, a zatim dodajte mleveni orah i promešajte da se smesa sjedini. Prelijte preko vrućeg kolača i ravnomerno rasporedite.
U drugu polovinu dodajte još pet kašika vode i dobro sjedinite mešajući. Zatim smesu dodajte preko kolača. Ponovo stavite u rernu da se peče još 30 minuta.
Ostavite 10 minuta da se prohladi, a potom istopite čokoladu i prelijte preko kolača.
Isecite kolač na kocke, a potom belom čokoladom išarajte po kolaču.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Sherpica Recipes.