Рецепт за ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Слаткиш готов за пола сата, једноставније не може, а очараће вас на први залогај
Медено срце је постало синоним за мекан, чоколадан преливен колач са неодољивим укусом меда и зачина.
Овај сочан и ароматичан колач, обогаћен укусима мед, цимета и чоколаде, савршен је избор за оне који желе уживати у традиционалним посластицама без млечних производа и јаја.
Састојци
- 1 шоља воде
- Пола шоље шећера
- 2 шоље брашна
- 1 кашика какаа
- 10 кашика џема по избору
- 100 мл уља
- 1,5 кашичица соде бикарбоне
За фил
- 10 кашика џема
- 2 шаке млевених ораха
Прелив
- 100 г чоколаде растопити са 3 кашике уља
Беле шаре можете направити са 1 штанглом беле чоколаде и 1 кашике уља.
Укључите рерну на 200 Ц.
Умутите воду, шећер, брашно, какао, цимета, уље, џем и соду бикарбону. Половину теста сипајте у плех и пеците 10-15 минута.
Растопите на рингли 10 кашика џема, а затим додајте млевени орах и промешајте да се смеса сједини. Прелијте преко врућег колача и равномерно распоредите.
У другу половину додајте још пет кашика воде и добро сједините мешајући. Затим смесу додајте преко колача. Поново ставите у рерну да се пече још 30 минута.
Оставите 10 минута да се прохлади, а потом истопите чоколаду и прелијте преко колача.
Исеците колач на коцке, а потом белом чоколадом ишарајте по колачу.
Детаљније о начину припреме на видеу Схерпица Реципес.