Зову је "КРАЉИЦА ПОСТА" - Рецепт за раскошну слану торту, додаје се и мајонез, укусно и кремасто
Комбинација теста, поврћа и кремастог фила, идеална у данима поста.
Представљамо вам рецепт за "краљицу поста", веома укусну слану торту.
Ево шта вам је потребно од састојака и како се припрема.
Састојци:
- 4-5 младог лука
- 700 г спанаћа
- Уље, со, бибер
Бисквитни део:
Мере се са малом шољицом за кафу.
- 3,1/2 брашно
- 2, 1/2 минералне воде
- 1, 1/2 уље
- 2 кашичице соли
- 2 кашичице соде бикарбоне
Фил:
- 1 кг шапињони
- 200 г сусама
- 350-400 г посног мајонеза
Декорација:
- 100 г посног качкаваља
Припрема:
У тигањ сипајте уље и ставите да се загреје, додајте неколико струка младог црног лука, насецка, затим додајте спанаћ. Динстајте све заједно и додајте прстохват соли.
Са стране у другу посуду сипајте три и по шољице (за кафу) брашна и једну и по шољицу уља. Истом шољицом додајте и две и по шољице минералне воде, а онда и две кашичице соли и две кашичице сода бикарбоне и бибер. Све добро сјединитее.
Плех 20x30 обложите папиром и сипајте у њега тесто. Сједините тесто и динстани лук са спанаћем и ставите да се пече 30 минута,
Фил:
Динстајте шампињоне и додајте им мало соли и бибера, а затим оставите да се прохладе. У једну посуду ставите 200 грама семеа сусама и пропржите их. Додајте их у шампињоне и сједините. Када се све оглади додајте 400 грама посног мајонеза.
Када је бисквит печен и охлађен сипајте на њега фил и једнако га распоредите.
Биљни качкаваљ изрендајте преко и сервирајте.
Детаљније на видеу Кухиња Валентина Машковић.