ZA BOGATU BOŽIĆNU TRPEZU: Svinjetina pečena u rerni, prelivena pivom (RECEPT)
Bavarska svinjetina je izuzetno ukusno pečenje.
Neka vam prazničnu trpezu upotpuni ovaj nesvakidašnji, ali potvrđeno dobar recept za svinjsko pečenje.
Sprema se od svinjske plećke ali i od carskog mesa!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/12/06/profimedia-0395612505.jpg?itok=9-ci4tBL)
POSLASTIČARI SA DVORA OTKRILI: Recept za omiljeni praznični kolač kraljevske porodice
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/59996/drtripgk.jpeg?itok=h-NP2V4r)
KAKO SE TREZNE SRBI NAKON NOVOGODIŠNJE NOĆI? Slavko, Olga i Mirko otkrili recept!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/356845/profimedia-0323299346.jpg?itok=k2ZeEMli)
PALAČINKE, TORTE, KOLAČI: Svako u Srbiji ima svoj omiljen Plazma recept, a evo koji je najčešći
Sastojci:
- 1,5 kg svinjetine od plećke
- 10 karanfilića
- 2 vršne kašičice soli
- 500 ml piva
- 3 srednje glavice luka
- 2 krompira
- 2 paškanata
- malo cimeta
- malo anisa
- 2 vršne kašičice slačice
Za preliv:
- 175 ml proceđene supe
- 1/2 kašičice ljutog senfa
- 1 kašika kiselkastog džema
Priprema:
Meso očistiti od kosti (ako ostavljate kost, planirajte sat do sat i po duže pečenje - posle prelivanja pivom).
Izmrvite karanfilić u avanu pa ga izmešajte sa solju i dobro utrljajte u meso.
Stavite meso u dubok pleh - kožica na dole - i pecite oko sat, sat i po.
Za to vreme očistite povrće i isecite na kockice.
Izvadite pleh, poređajte povrće i sve prelijte pivom.
Pecite oko pola sata pa izvadite povrće i meso, a u pleh dodajte supu, džem, senf, cimet i anis. Sve dobro izmešajte i zagrejte na ringli da bude vrelo i gusto. Prespite u sosijeru.
Ako vam se čini da pečenje još nije reš, vratite ga u pleh da još par minuta - uključite gril.
Servirajte sa povrćem i sosom, a naročito je ukusno sa knedlama.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/05/02/krofne-kockica.jpg?itok=h-WjusWf)
SAVRŠENE KROFNE: Ovaj RECEPT je najbolji IZBOR za hladne ZIMSKE dana, SPREMITE I UŽIVAJTE!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/05/14/kosa-pranje.jpg?itok=NC8XJuEx)
MASNA KOSA JE PROŠLOST: Ova prirodna maska od limuna će te preporoditi! (RECEPT)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/360100/profimedia-0145428254.jpg?itok=hFYguLbN)
Nezaboravan ukus: Ovo je najbolja krompir salata koju ste do sada probali (RECEPT)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/2014/12/01/profimedia-0112756222_1.jpg?itok=GcNX_Z-F)
Postaće vaš omiljeni desert: Jednostavan recept za domaći čokoladni puding sa kapućinom (RECEPT)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/12/21/untitled_3.jpg?itok=lSb0dgYX)