ЗА БОГАТУ БОЖИЋНУ ТРПЕЗУ: Свињетина печена у рерни, преливена пивом (РЕЦЕПТ)
Баварска свињетина је изузетно укусно печење.
Нека вам празничну трпезу употпуни овај несвакидашњи, али потврђено добар рецепт за свињско печење.
Спрема се од свињске плећке али и од царског меса!
ПОСЛАСТИЧАРИ СА ДВОРА ОТКРИЛИ: Рецепт за омиљени празнични колач краљевске породице
КАКО СЕ ТРЕЗНЕ СРБИ НАКОН НОВОГОДИШЊЕ НОЋИ? Славко, Олга и Мирко открили рецепт!
ПАЛАЧИНКЕ, ТОРТЕ, КОЛАЧИ: Свако у Србији има свој омиљен Плазма рецепт, а ево који је најчешћи
Састојци:
- 1,5 кг свињетине од плећке
- 10 каранфилића
- 2 вршне кашичице соли
- 500 мл пива
- 3 средње главице лука
- 2 кромпира
- 2 пашканата
- мало цимета
- мало аниса
- 2 вршне кашичице слачице
За прелив:
- 175 мл процеђене супе
- 1/2 кашичице љутог сенфа
- 1 кашика киселкастог џема
Припрема:
Месо очистити од кости (ако остављате кост, планирајте сат до сат и по дуже печење - после преливања пивом).
Измрвите каранфилић у авану па га измешајте са сољу и добро утрљајте у месо.
Ставите месо у дубок плех - кожица на доле - и пеците око сат, сат и по.
За то време очистите поврће и исеците на коцкице.
Извадите плех, поређајте поврће и све прелијте пивом.
Пеците око пола сата па извадите поврће и месо, а у плех додајте супу, џем, сенф, цимет и анис. Све добро измешајте и загрејте на рингли да буде врело и густо. Преспите у сосијеру.
Ако вам се чини да печење још није реш, вратите га у плех да још пар минута - укључите грил.
Сервирајте са поврћем и сосом, а нарочито је укусно са кнедлама.