Nutricionisti tvrde: BROKOLI SE PRIPREMA ISKLJUČIVO OVOM METODOM, u suprotnom GUBI SVE VITAMINE
Jedno istraživanje pokazalo je i da bi bilo dobro jesti sirov brokoli.
Brokoli je jedno od najzdravijih povrća – dokazano je lekovit, sadrži mnoštvo antioksidanata, pomaže u zaštiti od raka, ima mnogo vitamina C, jača imunitet, održava normalan nivo krvnog pritiska... No, to ne znači da ga možete pripremati bilo kako jer nepravilnom metodom pripreme možete uništiti sva svojstva i lekovitost. Kuvanje u kipućoj vodi ili na visokoj temperaturi uništava sva dobra svojstva, pa nautricionisti preporučuju da brokoli kuvate isključivo na pari i to četiri do pet minuta.
SKINULA NOS, PA OČI, PA LICE... Stjuardesa šokirala izgledom BEZ ŠMINKE - druga osoba! (VIDEO)
Šargarepa kao dodatak sočnim šniclama ili kao samostalno jelo - izbor je na vama! (VIDEO RECEPT)
Karleušin manikir je vanvremenski - stoji SVAKOJ devojci i daje dozu prave ELEGANCIJE! (FOTO)
Kako prenosi Daily Mail, povrće je kuvano onda kada blago promeni boju, ali ne sme do kraja omekšati kako bi zadržalo vitamine i minerale. Jedno istraživanje objavljeno u časopisu "Journal of Agricultural and Food Chemistry" pokazalo je i da bi bilo dobro jesti sirov brokoli jer su oni koji je tako jedu bolje apsorbirali vitamine koji sadrži u poređenju s onima koji su jeli kuvani.