Нутриционисти тврде: БРОКОЛИ СЕ ПРИПРЕМА ИСКЉУЧИВО ОВОМ МЕТОДОМ, у супротном ГУБИ СВЕ ВИТАМИНЕ
Једно истраживање показало је и да би било добро јести сиров броколи.
Броколи је једно од најздравијих поврћа – доказано је лековит, садржи мноштво антиоксиданата, помаже у заштити од рака, има много витамина Ц, јача имунитет, одржава нормалан ниво крвног притиска... Но, то не значи да га можете припремати било како јер неправилном методом припреме можете уништити сва својства и лековитост. Кување у кипућој води или на високој температури уништава сва добра својства, па наутриционисти препоручују да броколи кувате искључиво на пари и то четири до пет минута.
СКИНУЛА НОС, ПА ОЧИ, ПА ЛИЦЕ... Стјуардеса шокирала изгледом БЕЗ ШМИНКЕ - друга особа! (ВИДЕО)
Шаргарепа као додатак сочним шницлама или као самостално јело - избор је на вама! (ВИДЕО РЕЦЕПТ)
Карлеушин маникир је ванвременски - стоји СВАКОЈ девојци и даје дозу праве ЕЛЕГАНЦИЈЕ! (ФОТО)
Како преноси Daily Mail, поврће је кувано онда када благо промени боју, али не сме до краја омекшати како би задржало витамине и минерале. Једно истраживање објављено у часопису "Јоурнал оф Агрицултурал анд Food Chemistry" показало је и да би било добро јести сиров броколи јер су они који је тако једу боље апсорбирали витамине који садржи у поређењу с онима који су јели кувани.