Burek od pečenih kora sa mesom: Kada ga jednom probaš, pravićeš ga uvek (RECEPT)
Oduševićete se!
Burek se sprema od domaće izrađenih kora, zbog čega ima posebno lepu aromu i doslovno se topi u ustima.
Prost i jeftin trik da isterate paukove iz svoje kuće: Uradite ovo i oteraćete ih za tili čas
KAO IZ PEKARE: Ne bacajte stari, bajati hleb - osvežite ga uz pomoć OVOG jednostavnog trika! (VIDEO)
Oprati i samleti na mašini za meso 1/2 kilograma svinjskog i 1/2 kilograma goveđeg mesa.
U šerpu sipati malo maslaca da se istopi, pa dodati 5-6 glavica crnog luka samlevenog na mašini za meso.
Kada se luk proprži, dodati i samleveno meso, posoliti ga, pobiberiti, pa ostaviti da se prži.
Prženo meso skinuti sa štednjaka, dodati još malo rastopljenog maslaca i sve promešati. Posle toga u meso staviti 8 jaja i sve dobro varjačom izmešati. Pola kilograma belog mekanog brašna zamesiti mlakom posoljenom vodom, pa testo dobro izraditi na dasci i podeliti u jufke.
Stavite maslac da se greje i razviti malo prvu koru i namazati je rastopljenim maslacem. Drugom korom pokriti namazanu koru, pa tu dvostruku koru posuti brašnom da se ne bi lepila za oklagiju pri razvijanju.
Tako razvijene i zalepljene sve po dve kore treba peći na štednjaku. Samo jednu koru ostaviti nepečenu.
Zatim uzeti tepsiju, namazati je rastopljenim maslacem i ređati: najpre jednu koru poprskanu maslacem, pa preko nje nadev od mesa, preko njega drugu koru, koju treba isto tako poprskati rastopljenim maslacem, opet nadev, i tako redom.
Poslednji red nadeva pokriti onom nepečenom korom i nju poprskati rastopljenim maslacem, pa peći burek u pećnici.
Pečen burek iseći na kvadrate i služiti ga dok je vruć.
Pogrešan brushalter izaziva - GLAVOBOLJU! Evo kako da znate da li ste odabrali ONAJ PRAVI