NAUČITE DA UŽIVATE: Ovo je sjajan TRIK kako da jedete ČOKOLADU a da više nikada nemate GRIŽU SAVESTI!
Nikad vas više neće "peći savest"
Zašto sebi uskratiti omiljenu poslasticu ili, još gore, jesti i imati grižu savesti? Veoma je lako napraviti čokoladne poslastice koje su zdrave, ukusne i mogu biti deo uravnotežene ishrane.
Vaša omiljena čokolada, koja u poslednje vreme deluje preslatko i nekako bezlično po ukusu. Iako možda nećete moći da stvorite ukus od slatkih uspomena, vaša čokolada će sigurno biti zdravija od svih slatkiša koje kupite.
ODMERENI I REZERVISANI: Ukoliko vas ZAVOLI, život će vam biti kao iz BAJKE, evo o kom znaku ZODIJAKA je reč
Da li su vam PLUĆA zdrava: Najjednostavniji TRIK SA ŠIBICAMA otkriva da li je vreme da POSETITE DOKTORA
PROGLASILI JE MRTVOM! Pevačica NESTALA na vrhuncu karijere zbog BOLESTI, pojavila se i ŠOKIRLA ljude IZGLEDOM!
Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaću čokoladu, koja ne sadrži gomilu šećera i možete je grickati bez griže savesti.
Potrebano vam je:
- jednaka količina kakao putera i kakao praha (šoljica svakog sastojka)
- zaslađivač po izboru ,med, urme, stevija, količina po ukusu
- dodatni dodaci orasi, lešnici, rendana kora pomorandže, cimet, suvo voće
Priprema:
Rastopite kakao puter u posudi za paru. Kada se potpuno otopi, skinite tiganj sa vatre i dodajte kakao prah i zaslađivač.
Dobro promešajte da smesa bude potpuno glatka, a zatim umešajte sastojke po izboru. Sipati u kalupe i ostaviti da se stegne.
Kada se čokolada stvrdne, izvadite je iz kalupa i po potrebi isecite oštrim nožem. Najbolje je da ga čuvate u frižideru, jer na sobnoj temperaturi može da stoji samo nedelju dana.
Umesto kakao putera možete koristiti kokosov puter ili ulje.
Ako koristite kokosovo ulje, čokoladu ćete nakon pripreme morati staviti u zamrzivač da se stvrdne, a najbolje je da je čuvate u frižideru.