НАУЧИТЕ ДА УЖИВАТЕ: Ово је сјајан ТРИК како да једете ЧОКОЛАДУ а да више никада немате ГРИЖУ САВЕСТИ!
Никад вас више неће "пећи савест"
Зашто себи ускратити омиљену посластицу или, још горе, јести и имати грижу савести? Веома је лако направити чоколадне посластице које су здраве, укусне и могу бити део уравнотежене исхране.
Ваша омиљена чоколада, која у последње време делује преслатко и некако безлично по укусу. Иако можда нећете моћи да створите укус од слатких успомена, ваша чоколада ће сигурно бити здравија од свих слаткиша које купите.
ОДМЕРЕНИ И РЕЗЕРВИСАНИ: Уколико вас ЗАВОЛИ, живот ће вам бити као из БАЈКЕ, ево о ком знаку ЗОДИЈАКА је реч
Да ли су вам ПЛУЋА здрава: Најједноставнији ТРИК СА ШИБИЦАМА открива да ли је време да ПОСЕТИТЕ ДОКТОРА
ПРОГЛАСИЛИ ЈЕ МРТВОМ! Певачица НЕСТАЛА на врхунцу каријере због БОЛЕСТИ, појавила се и ШОКИРЛА људе ИЗГЛЕДОМ!
Испробајте овај једноставан рецепт за домаћу чоколаду, која не садржи гомилу шећера и можете је грицкати без гриже савести.
Потребано вам је:
- једнака количина какао путера и какао праха (шољица сваког састојка)
- заслађивач по избору ,мед, урме, стевија, количина по укусу
- додатни додаци ораси, лешници, рендана кора поморанџе, цимет, суво воће
Припрема:
Растопите какао путер у посуди за пару. Када се потпуно отопи, скините тигањ са ватре и додајте какао прах и заслађивач.
Добро промешајте да смеса буде потпуно глатка, а затим умешајте састојке по избору. Сипати у калупе и оставити да се стегне.
Када се чоколада стврдне, извадите је из калупа и по потреби исеците оштрим ножем. Најбоље је да га чувате у фрижидеру, јер на собној температури може да стоји само недељу дана.
Уместо какао путера можете користити кокосов путер или уље.
Ако користите кокосово уље, чоколаду ћете након припреме морати ставити у замрзивач да се стврдне, а најбоље је да је чувате у фрижидеру.