SVI IH BACAMO, A PREPUNE SU ANTIOKSIDANASA: Evo kako da iskoristite LJUSKE OD CRNOG LUKA
Nikako ih ne bacajte!
Pojedine ljuske od voća i povrća, iako ne deluju jestivo, pune su antioksidanasa i drugih povoljnih nutrijenata koji mogu da unaprede ljudsko zdravlje.
Glavni primer za to je ljuska od crnog luka, koju bi trebalo uvrstiti u redovnu ishranu, uključujući supu ili čorbu, time ćete ojačati svoj obrok moćnim antioksidansom ali i drugim korisnim nutrijentima.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/22/shutterstock_1030440586.jpg?itok=KF1EunWn)
ČISTI JETRU I SNIŽAVA HOLESTEROL: Samo jedna čaša ovog napitka dnevno PREPORODIĆE VAŠE TELO, brzo se pravi!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/21/20211222185553_0c5a1352.jpg?itok=cIRA4dq6)
U bundi i BESNOJ LIMUZINI: Svi gledali u Lepu Brenu na snimanju, UDARILA KONTRU KOLEGINICAMA (FOTO)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/08/05/profimedia-0353604721.jpg?itok=GiWMnFOx)
Kolinda Grabar Kitanović SMRŠALA PREKO 15 KILOGRAMA: Ovo je njen RECEPT za brzo gubljenje kilograma
Najzdravije povrće na planeti
Crni luk je odličan pri uravnotežavanju nivoa šećera u krvi, zaustavljanju krvarenja iz nosa, uništavanju ćelija raka, ali i jačanju imunog sistema pomoću vitamina C.
Brojne studije su dokazale da on efikasno sprečava i kontroliše formiranje polipa, da se bori protiv virusa, da leči psorijazu i da zaustavlja pojavu herpesa.
Tamniji crni luk je povezan sa smanjenim rizikom od nastanka raka želuca, a prema jednoj studiji, samo polovina crnog luka na dan može da smanji rizik od nastanka raka želuca za polovinu.
Da biste ekstrahovali kvercetin i ostala zdrava jedinjenja iz ljuske crnog luka, dovoljno je da stavite jedan ili dva cela, neoljuštena crna luka u supu ili čorbu.
Pored toga što će supa postati bogata antioksidantima, dobiće i bogatu smeđu boju, zavisno od toga koji ste crni luk koristili.