СВИ ИХ БАЦАМО, А ПРЕПУНЕ СУ АНТИОКСИДАНАСА: Ево како да искористите ЉУСКЕ ОД ЦРНОГ ЛУКА
Никако их не бацајте!
Поједине љуске од воћа и поврћа, иако не делују јестиво, пуне су антиоксиданаса и других повољних нутријената који могу да унапреде људско здравље.
Главни пример за то је љуска од црног лука, коју би требало уврстити у редовну исхрану, укључујући супу или чорбу, тиме ћете ојачати свој оброк моћним антиоксидансом али и другим корисним нутријентима.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/22/shutterstock_1030440586.jpg?itok=KF1EunWn)
ЧИСТИ ЈЕТРУ И СНИЖАВА ХОЛЕСТЕРОЛ: Само једна чаша овог напитка дневно ПРЕПОРОДИЋЕ ВАШЕ ТЕЛО, брзо се прави!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/21/20211222185553_0c5a1352.jpg?itok=cIRA4dq6)
У бунди и БЕСНОЈ ЛИМУЗИНИ: Сви гледали у Лепу Брену на снимању, УДАРИЛА КОНТРУ КОЛЕГИНИЦАМА (ФОТО)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/08/05/profimedia-0353604721.jpg?itok=GiWMnFOx)
Колинда Грабар Китановић СМРШАЛА ПРЕКО 15 КИЛОГРАМА: Ово је њен РЕЦЕПТ за брзо губљење килограма
Најздравије поврће на планети
Црни лук је одличан при уравнотежавању нивоа шећера у крви, заустављању крварења из носа, уништавању ћелија рака, али и јачању имуног система помоћу витамина Ц.
Бројне студије су доказале да он ефикасно спречава и контролише формирање полипа, да се бори против вируса, да лечи псоријазу и да зауставља појаву херпеса.
Тамнији црни лук је повезан са смањеним ризиком од настанка рака желуца, а према једној студији, само половина црног лука на дан може да смањи ризик од настанка рака желуца за половину.
Да бисте екстраховали кверцетин и остала здрава једињења из љуске црног лука, довољно је да ставите један или два цела, неољуштена црна лука у супу или чорбу.
Поред тога што ће супа постати богата антиоксидантима, добиће и богату смеђу боју, зависно од тога који сте црни лук користили.