Doktor zumirao JAGODE i sve šokirao! Prljavština, INSEKTI i otrovi su samo DEO onoga što je u njima - Samo OVAKO se pravilno PERU
Iako ovaj eksperiment deluje potpuno ludo, doktor je zumiranjem jagode pokazao šta se sve nalazi na njoj
Sezona je jagoda i, osim što su vrlo ukusne, dobre su i za zdravlje, tako da treba iskoristiti i uživati u njima dok ih ima u prodavnicama.
Ali, osim što pre jela treba dobro da ih operete, na Instagramu se pojavio snimak doktora interniste koji pokazuju zašto bi bilo dobro i da ih adekvatno operete pre jela.
Naime, doktor interne medicine Tim, pokazao je šta se sve nalazi na jagodama zumiranjem iste.
Brojni pesticidi i mikroorganizmi koji hodaju po njoj zgrozili su sve u komentarima. On je naveo da je veoma bitno pravilno pranje, za koje nije siguran da mnogi znaju kako se izvodi.
On je detaljno objasnio kako je potrebno oprati ovo voće pre jela.
- Isprati jagode
- Potopiti u 1 šolju destilovanog belog sirćeta + 3 šolje filtrirane vode (najmanje 10 minuta) - kiselost sirćeta pomaže u uklanjanju mikroorganizama i nekih pesticida, ali ne svih.
- Dodajte sodu bikarbonu (2 kašičice) da biste formirali CO2 mehuriće. Neki ljudi direktno kombinuju sodu bikarbonu pre potapanja u sirće što odmah neutrališe kiselo/bazno rastvor, praktično praveći vodu i CO2 mehuriće. Ovo zaista ne pomaže toliko (osim mehurića koji mogu pomoći u uklanjanju prljavštine).
- Ostavite da proključa nekoliko minuta, zatim isperite vodom
- Ocedite i osušite voće pre nego što ga stavite u fioku za voće u frižideru
- Ovaj proces omogućio je da moje voće duže traje, sprečavajući pojavu plesni! Neka istraživanja su pokazala kako potapanje u sodu bikarbonu i vodu takođe pomaže u uklanjanju pesticida (neki, ne svi), neki tvrde da je čak bolje od potapanja u sirće, ali ne pomaže toliko s mikroorganizmima. Pretpostavljam da biste mogli prvo potopiti u sirće/vodu, a zatim u sodu bikarbonu/vodu, ali to oduzima puno vremena - rekao je u svom videu doktor Tim.