Доктор зумирао ЈАГОДЕ и све шокирао! Прљавштина, ИНСЕКТИ и отрови су само ДЕО онога што је у њима - Само ОВАКО се правилно ПЕРУ
Иако овај експеримент делује потпуно лудо, доктор је зумирањем јагоде показао шта се све налази на њој
Сезона је јагода и, осим што су врло укусне, добре су и за здравље, тако да треба искористити и уживати у њима док их има у продавницама.
Али, осим што пре јела треба добро да их оперете, на Инстаграму се појавио снимак доктора интернисте који показују зашто би било добро и да их адекватно оперете пре јела.
Наиме, доктор интерне медицине Тим, показао је шта се све налази на јагодама зумирањем исте.
Бројни пестициди и микроорганизми који ходају по њој згрозили су све у коментарима. Он је навео да је веома битно правилно прање, за које није сигуран да многи знају како се изводи.
Он је детаљно објаснио како је потребно опрати ово воће пре јела.
- Испрати јагоде
- Потопити у 1 шољу дестилованог белог сирћета 3 шоље филтриране воде (најмање 10 минута) - киселост сирћета помаже у уклањању микроорганизама и неких пестицида, али не свих.
- Додајте соду бикарбону (2 кашичице) да бисте формирали ЦО2 мехуриће. Неки људи директно комбинују соду бикарбону пре потапања у сирће што одмах неутралише кисело/базно раствор, практично правећи воду и ЦО2 мехуриће. Ово заиста не помаже толико (осим мехурића који могу помоћи у уклањању прљавштине).
- Оставите да прокључа неколико минута, затим исперите водом
- Оцедите и осушите воће пре него што га ставите у фиоку за воће у фрижидеру
- Овај процес омогућио је да моје воће дуже траје, спречавајући појаву плесни! Нека истраживања су показала како потапање у соду бикарбону и воду такође помаже у уклањању пестицида (неки, не сви), неки тврде да је чак боље од потапања у сирће, али не помаже толико с микроорганизмима. Претпостављам да бисте могли прво потопити у сирће/воду, а затим у соду бикарбону/воду, али то одузима пуно времена - рекао је у свом видеу доктор Тим.