DOLAZE TI GOSTI, A NEMAŠ NIŠTA SLATKO KOD KUĆE? Pripremi ČOKOLADNU tortu za pola sata! (RECEPT)
Uživaćeš u svakom zalogaju.
Uvek je dobro vreme za čokoladu, a mnogima je čokoladna torta omiljeni slatkiš.
Potrebno vam je:
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/59996/naslovna_3.jpg?itok=SceF18rH)
PORTO CARRAS RESORT SLOBODAN VEĆ OD SUTRA PO EKSTREMNO NISKIM CENAMA!!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/08/23/screenshot_from_2019-08-23_19-31-29.jpg?itok=8WNwCNz1)
DA LI STE PROBALI SENDVIČE SA TIKVICAMA? OVO je najjednostavniji način PRIPREME - UKUS će vas oduševiti!
(za biskvit)
- 4 jajeta;
- 4 kašike glatkog brašna;
- pola praška za pecivo;
- 100 g čokolade za kuvanje;
- 100 g šećera;
- 200 g maslaca.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/08/08/karleusa.jpg?itok=loV5D4Fx)
MALA OD SKANDALA BEZ TRUNKE ŠMINKE! Karleuša snimkom ZAPALILA Instagram! Komentari samo PLJUŠTE! (VIDEO)
(za fil)
- 500 ml slatke pavlake;
- 250 g čokolade za kuvanje.
Priprema:
Prosejte brašno pomešano s praškom za pecivo u dubljoj činiji. Na pari otopite maslac i čokoladu, pa razdvojte belance i žumance. U dubljoj posudi izmiksajte žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, promešajte, pa dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo. U drugoj posudi napravite šne od belanaca, pa pažljivo špatulom umešajte šne u čokoladnu smesu.
Kalup za tortu prečnika 23-24 cm obložite papirom za pečenje, pa izlijte pripremljenu smesu. Smesu možete peći u četvrtastom kalupu veličine 35×24 cm. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i pecite oko 20 minuta.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/08/22/alisa.jpg?itok=4rJEes6l)
POZNATA GLUMICA ABORTIRALA DVA PUTA i kaže da se NIMALO ne kaje zbog toga! Njene reči naišle na OSUDU javnosti
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/08/22/kim_k.jpg?itok=ERmOI1gG)
SLIKOM ŠOKIRALA SVE! Da li ste znali da najpoznatija starleta ima FALINKU na telu?! Nije potpuno SAVRŠENA?!
Napravite fil tako što ćete čokoladu sitno iseckati, a slatku pavlaku zagrejati do tačke vrenja. Zagrejanu slatku pavlaku prelijte preko čokolade pa promešajte.
Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplim filom (treba da bude dosta tečan). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom kolač dobro ohladite u frižideru i tek onda skinite obruč, ako ste ga pekli kao tortu.