TELO ZA POŽELETI - Svi gledaju HALJINU Džulije Roberts, a ovaj detalj će vas ostaviti bez teksta (FOTO)
Izgleda fenomenalno!
Glumca Džulija Roberts sinoć se pojavila na crvenom tepihu povodom dodele nagrada "Critics Choice Avards" u Los Anđelesu.
Robertsova je blistala u neobičnoj, ali u isto vreme i veoma jednostavnoj haljini. Jednostavan kroj haljine upotpunjen je izuzetnim, neobičnim dezenom.
Prvi MLAD MESEC u VODOLIJI ove godine donosi RASKRINKAVANJE mnogih tajni - Spremite se za pritisak i donošenje teških odluka
TELO VAM ŠALJE JASAN SIGNAL - Evo šta govori stalna potreba za slatkišima i pecivom
Za ovu priliku izabrala je dugu haljinu, koja prati liniju tela, sa dugim rukavima i bez dekoltea. Haljina je crne boje, ali je krase neobični detalji, reč je o zlatnim nitima koje se protežu pri krajevima rukava i uz deo oko vrata.
Ono što smo takođe primetili je i da glumica u šestoj deceniji izgleda veoma sveže i zdravo, a nema ni kilogram viška.
Sajt "Diet weight lose", koji skuplja dijete poznatih, navodi kako je za Džulijin sjajan izgled zaslužna GI dijeta. Ipak, iako nije naročito restriktivna, preporučuje se prethodno konsultovanje sa nutricionistom, a evo o čemu se radi:
GI je zapravo glikemijski indeks - mera koliko brzo i u kojoj meri određena hrana utiče na porast nivoa šećera u krvi. On se kreće od 0 do 100, pri čemu hrana sa visokim GI (preko 70 na skali) brzo dovodi do rasta nivoa šećera u krvi.
U najkraćim crtama, jede se gotovo svo voće i povrće, osim lubenice i ananasa, kao i mlečni proizvodi, jaja, riba i školjke, svinjetina i junetina. Izbegava se "belo" - beli hleb, beli pirinač, krompir, belo brašno i beli šećer. To ne znači da u potpunosti treba da se odreknete sličnih namirnica, zapravo, dozvoljeni su hleb i makarone od celog zrna, smeđi pirinač, ovsene pahuljice. Šećer je naravno zabranjen, ali slatkiši koji ne sadrže šećer ili imaju neku njegovu prirodnu zamenu su dozvoljeni. Naravno, ni čaša nekog alkoholnog pića, s vremena na vreme, ti neće štetiti.
Sve namirnice sadrže određeni GI pa vaš obrok zapravo formirate kombinovanjem onih sa najmanjim GI. Sajt "Dijeta recepti" daje 10 osnovnih principa nisko glikemijske ishrane:
1. Jedite puno povrća i voća kao što su jabuke, kruške, breskve i bobice. Čak i tropsko voće kao što su banane, mango i papaje imaju niži glikemijski indeks nego tipični deserti.
2. Jedite žitarice u najmanje obrađenom stanju kao što je hleb od celog zrna, braon pirinač, ječam, proso i pšenične mekinje, ovas itd.
3. Ograničite beli krompir i proizvode od rafinisanih žitarica, kao što su beli hleb i bela testenina.
4. Ograničite slatkiše – uključujući visokokaloričnu hranu sa niskim glikemijskim indeksom, kao što je sladoled. Smanjite voćni sok na pola čaše dnevno. Potpuno uklonite pića sa šećerom.
5. Jedite zdravu vrstu proteina, kao što su pasulj, riba ili piletina bez kože, u većini obroka, za ručak i večeru.
6. Izaberite namirnice sa zdravim mastima, kao što su maslinovo ulje, orašasti plodovi (bademi, orasi) i avokado ali držite se umerenih količina.
7. Ograničite zasićene masti iz mlečnih i drugih životinjskih proizvoda. Potpuno uklonite delimično hidrogenizovane masti (trans masti) koje se nalaze u brzoj hrani i pakovanim namirnicama industrijskog porekla.
8. Treba da imate tri obroka i jednu ili dve užine svaki dan. Važno je da svaki dan imate doručak i da ga ne preskačete.
9. Jedite polako i zaustavite se kada se osetite sito.
10. Kada god možete birajte organsku hranu.