ТЕЛО ЗА ПОЖЕЛЕТИ - Сви гледају ХАЉИНУ Џулије Робертс, а овај детаљ ће вас оставити без текста (ФОТО)
Изгледа феноменално!
Глумца Џулија Робертс синоћ се појавила на црвеном тепиху поводом доделе награда "Цритицс Choice Авардс" у Лос Анђелесу.
Робертсова је блистала у необичној, али у исто време и веома једноставној хаљини. Једноставан крој хаљине употпуњен је изузетним, необичним дезеном.
Први МЛАД МЕСЕЦ у ВОДОЛИЈИ ове године доноси РАСКРИНКАВАЊЕ многих тајни - Спремите се за притисак и доношење тешких одлука
ТЕЛО ВАМ ШАЉЕ ЈАСАН СИГНАЛ - Ево шта говори стална потреба за слаткишима и пецивом
За ову прилику изабрала је дугу хаљину, која прати линију тела, са дугим рукавима и без деколтеа. Хаљина је црне боје, али је красе необични детаљи, реч је о златним нитима које се протежу при крајевима рукава и уз део око врата.
Оно што смо такође приметили је и да глумица у шестој деценији изгледа веома свеже и здраво, а нема ни килограм вишка.
Сајт "Диет weight лосе", који скупља дијете познатих, наводи како је за Џулијин сјајан изглед заслужна ГИ дијета. Ипак, иако није нарочито рестриктивна, препоручује се претходно консултовање са нутриционистом, а ево о чему се ради:
ГИ је заправо гликемијски индекс - мера колико брзо и у којој мери одређена храна утиче на пораст нивоа шећера у крви. Он се креће од 0 до 100, при чему храна са високим ГИ (преко 70 на скали) брзо доводи до раста нивоа шећера у крви.
У најкраћим цртама, једе се готово сво воће и поврће, осим лубенице и ананаса, као и млечни производи, јаја, риба и шкољке, свињетина и јунетина. Избегава се "бело" - бели хлеб, бели пиринач, кромпир, бело брашно и бели шећер. То не значи да у потпуности треба да се одрекнете сличних намирница, заправо, дозвољени су хлеб и макароне од целог зрна, смеђи пиринач, овсене пахуљице. Шећер је наравно забрањен, али слаткиши који не садрже шећер или имају неку његову природну замену су дозвољени. Наравно, ни чаша неког алкохолног пића, с времена на време, ти неће штетити.
Све намирнице садрже одређени ГИ па ваш оброк заправо формирате комбиновањем оних са најмањим ГИ. Сајт "Дијета рецепти" даје 10 основних принципа ниско гликемијске исхране:
1. Једите пуно поврћа и воћа као што су јабуке, крушке, брескве и бобице. Чак и тропско воће као што су банане, манго и папаје имају нижи гликемијски индекс него типични десерти.
2. Једите житарице у најмање обрађеном стању као што је хлеб од целог зрна, браон пиринач, јечам, просо и пшеничне мекиње, овас итд.
3. Ограничите бели кромпир и производе од рафинисаних житарица, као што су бели хлеб и бела тестенина.
4. Ограничите слаткише – укључујући висококалоричну храну са ниским гликемијским индексом, као што је сладолед. Смањите воћни сок на пола чаше дневно. Потпуно уклоните пића са шећером.
5. Једите здраву врсту протеина, као што су пасуљ, риба или пилетина без коже, у већини оброка, за ручак и вечеру.
6. Изаберите намирнице са здравим мастима, као што су маслиново уље, орашасти плодови (бадеми, ораси) и авокадо али држите се умерених количина.
7. Ограничите засићене масти из млечних и других животињских производа. Потпуно уклоните делимично хидрогенизоване масти (транс масти) које се налазе у брзој храни и пакованим намирницама индустријског порекла.
8. Треба да имате три оброка и једну или две ужине сваки дан. Важно је да сваки дан имате доручак и да га не прескачете.
9. Једите полако и зауставите се када се осетите сито.
10. Када год можете бирајте органску храну.