OSTALO VAM JE HRANE POSLE PRAZNIKA - Koliko dugo je možemo konzumirati?
Evo koliko dugo može trajati.
Postavlja se pitanje koliko dugo smemo da jedemo ovu hranu.
Jela sa ribom su izuzetno kvarljiva, bezbedna su za jelo samo dva dana. Obavezno je držanje u frižideru, na temperaturi manjoj od 8 stepeni.
Jela od povrća po pravilu se podgrevaju samo jednom i to obavezno na visokoj temperaturi. Za supe, čorbe i čorbasta variva najbolje je da proključaju. Spanać i pečurke nemojte podgrevati, možete ih poslužiti hladne u roku od dva dana.
Jela sa mesom imaju nešto duži rok trajanja, pa ih možete jesti i do pet dana. Takođe se moraju čuvati na hladnom, na manje od 8 stepeni, a treba ih rashladiti odmah po konzumaciji. Dakle, ne ostavljajte ovale sa pečenjem na trpezi, već komade odmah posle ručka prepakujte u čiste posude, zatvorite i odložite u frižider. Ako je jelo pripremljeno sa mesom u sosu, opasnost od kvarenja je veća, pa se potrudite da se ovakva hrana potroši za najviše tri dana.
Devojka kupila partneru SREĆKU, a onda tražila da PODELE DOBITAK: Muškarac odbija, da li je to u redu?
STRAH SE UVUKAO U KOSTI BOGATAŠICE - Tamara Eklston zbog ovog događaja još uvek NE SPAVA MIRNO
"Kopanje nosa" nije samo ružna, već i OPASNA NAVIKA - Posebno tokom PANDEMIJE
Ruska i francuska salata kvarljive su zbog jaja, krompira i majoneza pa bi trebalo da stoje na veoma niskoj temperaturi (do 4 stepena), a rok trajanja je tri dana.
Kolači imaju rok trajanja od četiri dana (ako su puni krema, naročito na bazi jaja) pa sve do dvadesetak dana (ako su suvi poput lincer keksa ili vanilica).
Kuvana jaja takođe obavezno držite u frižideru a ne u korpici na stolu. Ako se tako čuvaju, jaja imaju rok trajanja šest dana.