Kao na suncu da su se pržile: Penaste krofne (RECEPT)
Preukusno.
Ljubitelji krofni, ovo je pravi recept za vas.
Ako vidite ovo kada OTVORITE LUBENICU, ODMAH SVE BACITE! Ni slučajno je nemojte jesti
Više od svih ostalih kućnih poslova: Pranje sudova unosi nervozu
Čokoladni doručak iz snova: Energija za čitav dan! (RECEPT)
- 20 gr kvasca
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- brašno
- 2 jaja
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- korica limuna
- ulje
U mlakoj vodi potopiti kvasac, dodati jaja pa izmutiti žicom. zatim mlako mleko, korica limuna i pola brašna preko njega so. Izjednačiti pa dodati još malo brašna da se ne lepi da testo bude mekše nego za hleb.
Dobro izraditi rukom pokriti da odmori 30 minuta pokriveno..Istresti na sto i razviti za cm debljine. Ja sam vadila mala srca plastičnim kalupom vi možete šta želiite.
Na komad pek papira sastaviti srca formirajući mali krstić a u sredinu stavit mali krug koji izvadite čašcom.
Pokriti krpom da odmore 15 min. U dublju šerpu sipati ulje pa ubaciti naraslu krofnu zajedno sa papirom i posle par sekundi samo ga izvući ispod krofne.
Pržiti sa jedne i sa druge strane da porumene na srednjoj temperaturi. Vaditi rešetkom na papirnu salvetu.
Posutu vanilin šećerom i prah šećerom po želji.
Domaće sredstvo protiv komaraca, muva i krpelja: Provereno deluje! (RECEPT)
Evo kako da kroz nekoliko klikova napravite čokoladu na kojoj će pisati šta god poželite
Mnogima je omiljeno piće: A efikasno i skida fleke sa tkanine
Lagani nedeljni ručak: Piletina za tikvicama u rerni sa pavlakom (RECEPT)
Uštedite novac: Napravite domaću pastu od samo 3 sastojka i detaljno očistite kupatilo