LUKS meni na venčanju Dragane Kosjerine - Losos, tartufi, a jedan obrok KOŠTA kao nečija PLATA
Pored ostalih detalja, na venčanju lepe voditeljke i stomatologa i meni je bio luksuzan.
Dragana Kosjerina i Bojan Perduv ušli su u građanski brak, a ceremonija je obavljena u jednom hotelu u centru Beograda.
Slavlje je upriličeno za oko 100 zvanica među kojima i vrhuška RTS, sa Draganom Bujoševićem na čelu.
Ono što je privuklo pažnju je i luskuzni meni na slavlju.
- Morner od zimskih crnih tartufa
- Krompir "darphin"
- Pršuta, lešnik, ajoli od belog luka
- Guščja džigerica
- Karamelizovani lešnik, kajsija, celer, vafli
- Langouste, "en feuille de brick"
- Marakuja, mus od avokada
- Sporo kuvani losos
- Kremasti praziluk, vermut, radič
- Wagyu (Vagju govedina)
- "pierogi" od sporo kuvanih junećih rebara, "cremux" od rena, sos bordelaise
- Svadbena torta
Inače, Vagju govedina važi za najskuplje meso na svetu.
Wagyu, u prevodu znači japansko govedo, gde "Wa" znači "iz Japana", a "gju" ili "gi" je krava.
Reč je o najskupljoj vrsti govedine na svetu, i to najviše zbog jedinstvenog kvaliteta mesa i dobrih gena jer ovo meso koje sadrži daleko veći postotak omega-3 i omega-6 masnih kiselina, nego što je to slučaj kod običnih goveda.
Cena vagjua varira od 400 dolara (oko 43.000 dinara) za kilogram, pa sve do 3.000 dolara, ali to je ona najluksuznija i služi se samo u nekoliko restorana na svetu.
Takođe, losos, gušćja džigerica i tarufi takođe spadaju u obroke za one sa malo dubljim džepom.
Izvor Srbija Danas/Telegraf, A.M./ Prenela Jovana Šipčić