ЛУКС мени на венчању Драгане Косјерине - Лосос, тартуфи, а један оброк КОШТА као нечија ПЛАТА
Поред осталих детаља, на венчању лепе водитељке и стоматолога и мени је био луксузан.
Драгана Косјерина и Бојан Пердув ушли су у грађански брак, а церемонија је обављена у једном хотелу у центру Београда.
Славље је уприличено за око 100 званица међу којима и врхушка РТС, са Драганом Бујошевићем на челу.
Оно што је привукло пажњу је и лускузни мени на слављу.
- Морнер од зимских црних тартуфа
- Кромпир "дарпхин"
- Пршута, лешник, ајоли од белог лука
- Гушчја џигерица
- Карамелизовани лешник, кајсија, целер, вафли
- Лангоусте, "ен feuille де брицк"
- Маракуја, мус од авокада
- Споро кувани лосос
- Кремасти празилук, вермут, радич
- Wagyu (Вагју говедина)
- "пиероги" од споро куваних јунећих ребара, "cremux" од рена, сос борделаисе
- Свадбена торта
Иначе, Вагју говедина важи за најскупље месо на свету.
Wagyu, у преводу значи јапанско говедо, где "Wa" значи "из Јапана", а "гју" или "ги" је крава.
Реч је о најскупљој врсти говедине на свету, и то највише због јединственог квалитета меса и добрих гена јер ово месо које садржи далеко већи постотак омега-3 и омега-6 масних киселина, него што је то случај код обичних говеда.
Цена вагјуа варира од 400 долара (око 43.000 динара) за килограм, па све до 3.000 долара, али то је она најлуксузнија и служи се само у неколико ресторана на свету.
Такође, лосос, гушћја џигерица и таруфи такође спадају у оброке за оне са мало дубљим џепом.
Извор Србија Данас/Телеграф, А.М./ Пренела Јована Шипчић