Krompir vam se raspada tokom kuvanja? Sigurno pravite ove dve greške!
Trik zlata vredan!
Mnoge domaćice kada kuvaju krompir prvo stave vodu na šporet da provri, posole je, zatim ogule krompir, pa ga ubace u ključalu vodu.
Imate džemper koji obožavate, ali vas pecka? Imamo rešenje za vaš problem
Savršen recept: Evo kako da napravite perece bolje i od pekarskih
Nije korisna samo za piće: Šta sve možete da uradite sa talogom od kafe?
Moguće da je to najpraktičniji način jer vam štedi vreme, ali je pogrešan.
Tada će vam se krompir raspasti ili ostati polutvrd.
Naseckani krompir bi trebalo da stavljamo u hladnu vodu i to iz dva jaka razloga:
Prvo, ako krompir ubacite u vrelu vodu spolja će se vrlo brzo skuvati, ali sredina se ne može tako brzo zagrejati pa će joj biti potrebno više vremena.
Rezultat: ili će spoljni delovi početi da se raspadaju ili će sredina ostati poluživa. Ovo važi i kada kuvate cele krompire. Ako ih stavite u hladnu vodu postepeno će se i ravnomerno zagravati pa tako ravnomerno i skuvati.
A ušteda vremena? Dok se voda polako zagrava, možete pripremati druge namirnice za ručak. Ipak, vreme je na vašoj strani i ovako: krompiru koji je stavljen u hladnu vodu treba manje vremena da se skuva!