Кромпир вам се распада током кувања? Сигурно правите ове две грешке!
Трик злата вредан!
Многе домаћице када кувају кромпир прво ставе воду на шпорет да проври, посоле је, затим огуле кромпир, па га убаце у кључалу воду.
Имате џемпер који обожавате, али вас пецка? Имамо решење за ваш проблем
Савршен рецепт: Ево како да направите переце боље и од пекарских
Није корисна само за пиће: Шта све можете да урадите са талогом од кафе?
Могуће да је то најпрактичнији начин јер вам штеди време, али је погрешан.
Тада ће вам се кромпир распасти или остати полутврд.
Насецкани кромпир би требало да стављамо у хладну воду и то из два јака разлога:
Прво, ако кромпир убаците у врелу воду споља ће се врло брзо скувати, али средина се не може тако брзо загрејати па ће јој бити потребно више времена.
Резултат: или ће спољни делови почети да се распадају или ће средина остати полужива. Ово важи и када кувате целе кромпире. Ако их ставите у хладну воду постепено ће се и равномерно загравати па тако равномерно и скувати.
А уштеда времена? Док се вода полако заграва, можете припремати друге намирнице за ручак. Ипак, време је на вашој страни и овако: кромпиру који је стављен у хладну воду треба мање времена да се скува!