LEKOVITA, UKUSNA I BESPLATNA! Ova biljka je pravi izbor za laganu prolećnu čorbu (RECEPT)
Idealna za detoksikaciju.
Naizgled neugledna, samonikla, a zapravo neizmerno vredna i jedna od najkorisnijih lekovitih biljaka. Prehrambene blagodeti koprive poslednjih godina se ponovno sve više otkrivaju, a postaje još draža kad znate da je možete nabaviti i potpuno besplatno ako je sami naberete.
SA NJIMA OPREZNO! Lekovite biljke imaju nuspojave, a za njih niste ni znali
Kopriva cveta od proleća do jeseni i izvrstan je dodatak testeninama, a najpopularnija je ipak u čorbama.
U kom god jelu je pripremali, koprivu nije potrebno kuvati već je dovoljno popariti je najduže dva minuta. Tako će se maksimalno sačuvati njena hranjiva i lekovita svojstva, a brojni su razlozi zbog kojih je dobro jesti koprivu.
Ona poboljšava rad probavnog sistema, obavlja detoksikaciju organizma, dobra je za čišćenje krvi i bubrega, pozitivno deluje na štitnu žlezdu i pomaže kod snižavanja šećera u krvi.
Kopriva leči upale urinarnog trakta i stimuliše rad creva zbog čega deluje i kao diuretik, sadrži vitamine C i A, kalcijum, kalijum, gvožđe, fosfor i druge vitamine i minerale.
MOĆNA BILJKA: Napravite sami ulje od maslačka, prva pomoć kod bolnih i otečenih dojki (RECEPT)
Od nje možete napraviti čaj ili ukusnu čorbu na veoma jednostavan način.
Ovo si naši predlozi:
Čaj od koprive koristi se za bolesti jetre i žući, poremećaje sna, grčeve u trbuhu, čireve i bolesti pluća.
Recept za čorbu od koprive
Sastojci za četiri osobe:
MAGIČNA ŽALFIJA: Lekovita biljka koja smiruje upalu sluzokože i čisti organizam od toksina (RECEPT)
- 300 grama koprive
- 5 krompira srednje veličine
- nekoliko kapljica maslinovog ulja
- sol, biber
Postupak:
Krompire narežite na četvrtine i stavite da se kuva. Pred kraj kuvanja dodajte koprivu koju samo poparite. Dodajte maslinovo ulje i dobro usitnite štapnim mikserom i začinite po želji.