ЛЕКОВИТА, УКУСНА И БЕСПЛАТНА! Ова биљка је прави избор за лагану пролећну чорбу (РЕЦЕПТ)
Идеална за детоксикацију.
Наизглед неугледна, самоникла, а заправо неизмерно вредна и једна од најкориснијих лековитих биљака. Прехрамбене благодети коприве последњих година се поновно све више откривају, а постаје још дража кад знате да је можете набавити и потпуно бесплатно ако је сами наберете.
СА ЊИМА ОПРЕЗНО! Лековите биљке имају нуспојаве, а за њих нисте ни знали
Коприва цвета од пролећа до јесени и изврстан је додатак тестенинама, а најпопуларнија је ипак у чорбама.
У ком год јелу је припремали, коприву није потребно кувати већ је довољно попарити је најдуже два минута. Тако ће се максимално сачувати њена храњива и лековита својства, а бројни су разлози због којих је добро јести коприву.
Она побољшава рад пробавног система, обавља детоксикацију организма, добра је за чишћење крви и бубрега, позитивно делује на штитну жлезду и помаже код снижавања шећера у крви.
Коприва лечи упале уринарног тракта и стимулише рад црева због чега делује и као диуретик, садржи витамине Ц и А, калцијум, калијум, гвожђе, фосфор и друге витамине и минерале.
МОЋНА БИЉКА: Направите сами уље од маслачка, прва помоћ код болних и отечених дојки (РЕЦЕПТ)
Од ње можете направити чај или укусну чорбу на веома једноставан начин.
Ово си наши предлози:
Чај од коприве користи се за болести јетре и жући, поремећаје сна, грчеве у трбуху, чиреве и болести плућа.
Рецепт за чорбу од коприве
Састојци за четири особе:
МАГИЧНА ЖАЛФИЈА: Лековита биљка која смирује упалу слузокоже и чисти организам од токсина (РЕЦЕПТ)
- 300 грама коприве
- 5 кромпира средње величине
- неколико капљица маслиновог уља
- сол, бибер
Поступак:
Кромпире нарежите на четвртине и ставите да се кува. Пред крај кувања додајте коприву коју само попарите. Додајте маслиново уље и добро уситните штапним миксером и зачините по жељи.