NE PODNOSITE DA SEČETE LUK? Evo nekoliko JEDNOSTAVNIH trikova uz pomoć kojih nećete PLAKATI!
Rešite se "muka".
Prepoznatljivi ukus luk duguje sumporu koji apsorbuje iz zemlje. Kada jedete sirov luk ima ljuti ukus, a kuvanjem postaje slatkast.
PLAŠI SE SMRTI! Svetski model DRASTIČNO promenila navike: Ne želi da "ZAVRŠI" kao njeni prijatelji!
TEODORA DŽEHVEROVIĆ KAO KERI BREDŠO: Otvaranje Steve Madden radnje u Beogradu
Ipak, luk oslobađa i enzim koji iz sumpora proizvodi supstancu sličnu sulfatnoj kiselini koja nadražuje oči.
Da bi vas oči peckale što manje morate da znate kako to i da radite.
Prvo, koristite što oštriji nož - tupi će oštetiti delove luka čime će se osloboditi i više enzima.
MODNI TREND ZA JESENJU SEZONU: Ovako izgledaju patike koje su osvojile srca svih blogerki!
ONA IMA 70: Zaustavila se u tridesetima, a njen RECEPT morate da ČUJETE! (FOTO)
Stavite pre seckanja luk na sat vremena u frižider - niska temperatura će usporiti aktivnost enzima koji proizvodi nadražujuće supstance.
Još jedan fazon je da oštricu noža namažete sokom limuna koji ublažava delovanje sumpornih komponenti luka.