НЕ ПОДНОСИТЕ ДА СЕЧЕТЕ ЛУК? Ево неколико ЈЕДНОСТАВНИХ трикова уз помоћ којих нећете ПЛАКАТИ!
Решите се "мука".
Препознатљиви укус лук дугује сумпору који апсорбује из земље. Када једете сиров лук има љути укус, а кувањем постаје слаткаст.
ПЛАШИ СЕ СМРТИ! Светски модел ДРАСТИЧНО променила навике: Не жели да "ЗАВРШИ" као њени пријатељи!
ТЕОДОРА ЏЕХВЕРОВИЋ КАО КЕРИ БРЕДШО: Отварање Стеве Madden радње у Београду
Ипак, лук ослобађа и ензим који из сумпора производи супстанцу сличну сулфатној киселини која надражује очи.
Да би вас очи пецкале што мање морате да знате како то и да радите.
Прво, користите што оштрији нож - тупи ће оштетити делове лука чиме ће се ослободити и више ензима.
МОДНИ ТРЕНД ЗА ЈЕСЕЊУ СЕЗОНУ: Овако изгледају патике које су освојиле срца свих блогерки!
ОНА ИМА 70: Зауставила се у тридесетима, а њен РЕЦЕПТ морате да ЧУЈЕТЕ! (ФОТО)
Ставите пре сецкања лук на сат времена у фрижидер - ниска температура ће успорити активност ензима који производи надражујуће супстанце.
Још један фазон је да оштрицу ножа намажете соком лимуна који ублажава деловање сумпорних компоненти лука.