ОВО ЈЕ ТАЈНА НАЈБОЉЕГ ПИРЕ КРОМПИРА: Чувени амерички кувар одао свој рецепт, захваљујући ОВОМ трику биће најукуснији
Захваљујући овоме, укус пире кромпира подићи ћете на виши ниво.
Ако сте мислили да сте савладали прављење савршеног пире кромпира, можда ћете бити изненађени. Признати амерички кувар Тајлер Флоренс подигао је овај једноставан прилог на нови ниво иновативном техником припреме.
Његов трик? Кромпир се кува у павлаци и млеку, а не у води! Тиме се постиже невероватно кремаста текстура и богат укус који би се једноставно изгубио у води.
Тајлер Флоренс, познат по томе што свакодневна јела претвара у гурманске ужитке, каже да прављење савршеног пире кромпира није само у састојцима, већ и о методи. У традиционалним рецептима, кромпир се кува у води, што значи да већина укуса нестаје када се вода оцеди.
Флоренс се, пак, одлучио за богатији метод – кромпир кува директно у млечној бази, тачније у комбинацији густе павлаке и пуномасног млека, чиме се добија кремаста и луксузна структура.
Кораци до савршеног пире кромпира
Флоренс користи 2 шоље чврсте павлаке и 2 шоље пуномасног млека за базу. У ову течност додаје бели лук, ловоров лист и неколико гранчица тимијана, стварајући богату арому. Загрејте течност, али пазите да је не прокувате превише, јер желите да сачувате нежност састојака млека.
Кромпир, исечен на равне комаде, нежно скувајте у млечној подлози док не омекша. Кување у павлаци и млеку омогућава кромпировом скробу да задржи свој укус и кремасту текстуру док апсорбује богате млечне ноте.
Када је кромпир скуван, пажљиво га оцедите, остављајући мало млечне течности за касније. Затим изгњечите кромпир помоћу гњечилице, што даје глатку, баршунасту текстуру без грудвица.
Затим умешајте путер по укусу – Флоренс препоручује веће количине како би пире био заиста луксузан. Ако је потребно, додајте мало млечне течности да бисте постигли жељену конзистенцију.
На крају, по жељи, пире можете обогатити капљицом маслиновог уља или свеже исецканим зачинским биљем попут влашца или першуна који дају свежину и лепу ноту боје. Овај корак чини да пире кромпир заблиста на тањиру као права гурманска посластица.
Ако нисте пробали Тејлорову методу, сада је време да пире кромпир претворите у право кулинарско искуство. Уз богату павлаку, свеже зачинско биље и путер добићете прилог који може да буде и главна звезда оброка.
Уживајте у раскошној текстури и укусу које ова специјална техника нуди – и припремите се да својим пире кромпиром засјените све остало на столу.