Obratite pažnju: Ove namirnice nikada nemojte podgrevati u mikrotalasnoj
Opasno po zdravlje!
Pripremljenu hranu koja vam je ostala, a koju ne želite da bacite, možete ostaviti u frižideru i čuvati izvesno vreme. Ali, ne možete sve namirnice podgrevati.
ELIMINIŠE PREHLADU! Ova ČORBA je prava vitaminska BOMBA, a sastojke svi imaju u kuhinji!
MAMURLUK OD SLATKIŠA!? Da, dobro ste čuli i jednako je mučan kao i onaj od previše alkohola!
MISLITE DA STE NATPROSEČNO INTELIGENTNI? Evo koja osobina vam to pokazuje
Zagrevanje hrane u mikrotalasnoj pećnici nije zdravo jer se tako otpuštaju toksične materije, a to se posebno odnosi na sledeće namirnice:
1. Spanać, cvekla, celer i repa – ovo povrće u sebi sadrži nitrate koji pod dejstvom mikroorganizama i zagrevanjem prelaze u jedninjenja nitrata, i dalje u nitrozamine koji su jako štetni i kancerogeni. Najrizičniji je spanać, koji nikada nemojte podgrevati i uvek ga konzumirajte u svežem obliku.
2. Pečurke – zbog svojih proteina se lako menjaju i postaju štetne, i preporučuje se da ih blago zagrejete, do samo 70 stepeni.
3. Krompir – spada takođe u toksičnu grupu namirnica koje nakon zagrevanja gube svoja nutritivna svojstva, a najnovija istraživanja pokazala su da je najzdraviji kuvani krompir, ali ohlađen. Kada se ohladi, u krompiru dolazi do povećanja udela otpornog skroba koji ima probiotsko delovanje.
4. Meso – zbog promene u sastavu proteina, naše telo teško prepoznaje meso nakon zagrevanja, što dovodi do nemogućnosti varenja i toksičnih svojstava.
OVA SUPA LEČI SVE ŽIVO! Stvoriće vam takav IMUNITET da nikada nećete biti BOLESNI!
Zlatna pravila za savršenu testeninu: Samo ovako vam se neće lepiti!
SJAJAN TRIK: Savršen način da skinete nalepnicu, a da ne ostane lepljiv trag
Plastična folija vam se teško odlepljuje? Evo rešenja i za ovaj problem!