Обратите пажњу: Ове намирнице никада немојте подгревати у микроталасној
Опасно по здравље!
Припремљену храну која вам је остала, а коју не желите да баците, можете оставити у фрижидеру и чувати извесно време. Али, не можете све намирнице подгревати.
ЕЛИМИНИШЕ ПРЕХЛАДУ! Ова ЧОРБА је права витаминска БОМБА, а састојке сви имају у кухињи!
МАМУРЛУК ОД СЛАТКИША!? Да, добро сте чули и једнако је мучан као и онај од превише алкохола!
МИСЛИТЕ ДА СТЕ НАТПРОСЕЧНО ИНТЕЛИГЕНТНИ? Ево која особина вам то показује
Загревање хране у микроталасној пећници није здраво јер се тако отпуштају токсичне материје, а то се посебно односи на следеће намирнице:
1. Спанаћ, цвекла, целер и репа – ово поврће у себи садржи нитрате који под дејством микроорганизама и загревањем прелазе у једнињења нитрата, и даље у нитрозамине који су јако штетни и канцерогени. Најризичнији је спанаћ, који никада немојте подгревати и увек га конзумирајте у свежем облику.
2. Печурке – због својих протеина се лако мењају и постају штетне, и препоручује се да их благо загрејете, до само 70 степени.
3. Кромпир – спада такође у токсичну групу намирница које након загревања губе своја нутритивна својства, а најновија истраживања показала су да је најздравији кувани кромпир, али охлађен. Када се охлади, у кромпиру долази до повећања удела отпорног скроба који има пробиотско деловање.
4. Месо – због промене у саставу протеина, наше тело тешко препознаје месо након загревања, што доводи до немогућности варења и токсичних својстава.
ОВА СУПА ЛЕЧИ СВЕ ЖИВО! Створиће вам такав ИМУНИТЕТ да никада нећете бити БОЛЕСНИ!
Златна правила за савршену тестенину: Само овако вам се неће лепити!
СЈАЈАН ТРИК: Савршен начин да скинете налепницу, а да не остане лепљив траг
Пластична фолија вам се тешко одлепљује? Ево решења и за овај проблем!