Prost način da uklonite kožu sa krompira za par sekundi: Ovako će vaš pire biti kremast kao puter
Isprobajte!
Gurman ste, ali mrzite da provodite sate u kuhinji? Ili vas možda samo monotoni zadaci kuvanja, poput ljuštenja krompira, dovode do ludila? Ako tražite način da ubrzate pripremu krompira, ovaj trik bi mogao da bude pravo rešenje za vas.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/330764/profimedia-0351432475.jpg?itok=iCRhyWkt)
Prost i jeftin trik da isterate paukove iz svoje kuće: Uradite ovo i oteraćete ih za tili čas
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/hleb_0.jpg?itok=3PvX4e94)
KAO IZ PEKARE: Ne bacajte stari, bajati hleb - osvežite ga uz pomoć OVOG jednostavnog trika! (VIDEO)
Postoji metoda koja vam pomaže da uklonite kožu kuvanog krompira za nekoliko sekundi, tako da ćete dobiti najkremastiji i naukusniji pire.
Potrebno je samo da pripremite krompir, malo soli (po želji), voda, led, šerpa i činija.
Prvi korak je da operete krompir i sipate ga u posudu sa ključalom vodom. Dodajte kašiku soli.
Kuvajte krompir dok ne omekša, između 15 i 25 minuta, u zavisnosti od veličine.
Kada su skoro gotovi, stavite malo leda u činiju. Ne treba da preterujete sa količinom, nekoliko kockica je sasvim dovoljno. Napunite posudu hladnom vodom i dodajte krompir. Za nekoliko sekundi videćete kako će se koža lagano nabrati.
Ostavite krompir da odstoji u vodi oko minut, a zatim uzmite jedan u ruku i kora bi trebalo odmah da sklizne.
Sada možete da izgnječite oljušteni krompir i spremate pire, ili jednostavno da ga iseckate i dodate u ulje.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/02/06/profimedia-0195214437.jpg?itok=7VL9Peld)
Pogrešan brushalter izaziva - GLAVOBOLJU! Evo kako da znate da li ste odabrali ONAJ PRAVI