Imamo najbolji recept za PRŽENICE - Omiljeni doručak na nov način!
25.11.2020.
19:28
Komentari (0)
Iznanadi svoje ukućane novim receptom.
Tajna izvrsnog pohovanog hleba ili "prženica" je u maslacu na kojem ga pripremaš...
Maslac možeš napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u frižideru na papiru za pečenje. Ostatak možeš samo namazati na tost ili poslužiti uz vafl.
Sastojci za maslac s medom i vanilom:
- 100 g maslaca sobne temperature 50 ml
- meda 60 g šećera u prahu
- 1kašičica cimeta
- ½ kašičice soli
- ½ mahune vanile
Sastojci za pohovani hleb:
- 4 jaja 250 ml mleka
- 2 kašičice smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- Prstohvat soli
- 30 ml brandija
- Korica jedne narandže
- 2 kašičice pripremljenog maslaca
UŽAS! Žena šokirala priznanjem da RUČAK KUVA U MAŠINI ZA PRANJE POSUĐA!
UŽAS! Žena šokirala priznanjem da RUČAK KUVA U MAŠINI ZA PRANJE POSUĐA!
Kako da PICA KOD KUĆE ISPADNE kao ona iz PICERIJE?! Evo jednostavnog TRIKA za koji sigurno NISTE ZNALI
Kako da PICA KOD KUĆE ISPADNE kao ona iz PICERIJE?! Evo jednostavnog TRIKA za koji sigurno NISTE ZNALI
Uz OVAJ TAJNI SASTOJAK pečeni krompir uvek ispadne hrskav i ukusan!
Uz OVAJ TAJNI SASTOJAK pečeni krompir uvek ispadne hrskav i ukusan!
Priprema:
Mikserom kratko izmiksaj sve sastojke za maslac. Prebaci ga na papir za pečenje, oblikuj duguljastu rolicu i zarolaj papir. Stavi u frižider na barem dva sata. Umuti jaja s mlekom, smeđim šećerom, cimetom, soli, brandijem i koricom narandže. Umoči kriške u mešavinu. Zagrej veliki tiganj, otopi dve kašičice pripremljenog maslaca i peci po dve minute sa svake strane. Gotov je kad poprimi zlatnu boju.
Posluži odmah, uz još malo pripremljenog maslaca, med ili sirup.