Имамо најбољи рецепт за ПРЖЕНИЦЕ - Омиљени доручак на нов начин!
25.11.2020.
19:28
Коментари (0)
Изнанади своје укућане новим рецептом.
Тајна изврсног похованог хлеба или "прженица" је у маслацу на којем га припремаш...
Маслац можеш направити неколико дана раније и чувати га у фрижидеру на папиру за печење. Остатак можеш само намазати на тост или послужити уз вафл.
Састојци за маслац с медом и ванилом:
- 100 г маслаца собне температуре 50 мл
- меда 60 г шећера у праху
- 1кашичица цимета
- ½ кашичице соли
- ½ махуне ваниле
Састојци за поховани хлеб:
- 4 јаја 250 мл млека
- 2 кашичице смеђег шећера
- 1 кашичица цимета
- Прстохват соли
- 30 мл брандија
- Корица једне наранџе
- 2 кашичице припремљеног маслаца
УЖАС! Жена шокирала признањем да РУЧАК КУВА У МАШИНИ ЗА ПРАЊЕ ПОСУЂА!![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398827/profimedia-0560901771_1.jpg?itok=NB6t53XU)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398827/profimedia-0560901771_1.jpg?itok=NB6t53XU)
УЖАС! Жена шокирала признањем да РУЧАК КУВА У МАШИНИ ЗА ПРАЊЕ ПОСУЂА!
Како да ПИЦА КОД КУЋЕ ИСПАДНЕ као она из ПИЦЕРИЈЕ?! Ево једноставног ТРИКА за који сигурно НИСТЕ ЗНАЛИ![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/02/12/pica-naslovna.jpg?itok=SKV8wVsj)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/02/12/pica-naslovna.jpg?itok=SKV8wVsj)
Како да ПИЦА КОД КУЋЕ ИСПАДНЕ као она из ПИЦЕРИЈЕ?! Ево једноставног ТРИКА за који сигурно НИСТЕ ЗНАЛИ
Уз ОВАЈ ТАЈНИ САСТОЈАК печени кромпир увек испадне хрскав и укусан!![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/11/24/profimedia-0186643405.jpg?itok=14ote0Co)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/11/24/profimedia-0186643405.jpg?itok=14ote0Co)
Уз ОВАЈ ТАЈНИ САСТОЈАК печени кромпир увек испадне хрскав и укусан!
Припрема:
Миксером кратко измиксај све састојке за маслац. Пребаци га на папир за печење, обликуј дугуљасту ролицу и заролај папир. Стави у фрижидер на барем два сата. Умути јаја с млеком, смеђим шећером, циметом, соли, брандијем и корицом наранџе. Умочи кришке у мешавину. Загреј велики тигањ, отопи две кашичице припремљеног маслаца и пеци по две минуте са сваке стране. Готов је кад поприми златну боју.
Послужи одмах, уз још мало припремљеног маслаца, мед или сируп.