Savršen recept: Evo kako da napravite perece bolje i od pekarskih
Oduševićete se!
Ko ne voli kad oseti miris pereca tek izvađenih iz rerne? Ovi će vam se posebno svideti...
GLEDANJE U ŠOLJU! Evo kako se to ispravno radi, a tu je i REČNIK OSNOVNIH SIMBOLA!
PRVI KORAK ZA SVE KOJI ŽELE DA BUDU VITKI: Naše bake su ovo radile i nisu ni pomišljale na dijetu
SVE ZDRAVSTVENE PREDNOSTI LJUTE PAPRIČICE: Ubrzavaju metabolizam, sprečavaju prehladu i produžavaju život!
- 1/2 kocke svežeg kvasca (21g)
- 1 kašičica šećera
- 4 kašičice putera
- 500g brašna
- 2 kašičice soli
- 120g sode bikarbone
- 1 žumance
- morska so za posipanje
Rastopiti kvasac u 50ml tople vode sa šećerom i ostaviti dok ne zamiriše.
Rastopiti puter. U posudu dodati brašno, so, rastopljen puter, mirišljavi kvasac i 250ml vode.
Zamesiti glatko i elastično testo, koje se ne lepi za prste. Prebaciti kuglu testa u čistu posudu i prekriti je folijom. Ostaviti testo na toplom mestu da naraste.
Podeliti testo na 8 delova i od svakog dela oblikovati valjak. Od svakog valjka oblikovati perecu.
U lonac sipati 2,5 litre vode i dodati sodu. Kad voda provri, spustiti perece u nju na 30 sekundi. Izvaditi ih i poslagati na pleh obložen papirom za pečenje.
Namazati ih prethodno umućenim žumancetom s malo vode i posuti morskom solju. Peći perece u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 15 minuta.