Kada bi znala šta sve možeš URADITI sa ostacima VOĆA i POVRĆA iz sokovnika - nikada ih ne bi BACILA!
Nemojte bacati pulpu.
Prava je šteta baciti pulpu preostalu nakon ceđenja voća i povrća u sokovniku, piše Sensa. U najmanju ruku, treba je kompostirati, no valja znati da pre toga još itekako može poslužiti kao dodatak najraznovrsnijim kulinarskim receptima. Naime, i nakon ceđenja soka iz plodova, u pulpi ostaje obilje vitamina, minerala, antioksidansa.
Voćna pulpa fino se slaže sa jogurtom i žitaricama, a oplemeniće i voćne salate, kao i nadeve za palačinke, peciva i kolače.
Pulpa povrća odlična je za supe, variva, umake, omlete, a može se dodati i u testo za hleb.
Ne stignete li odmah upotrebiti svu pulpu iz sokovnika, možete je zamrznuti. Na primer, mešavinu raznih povrtnih ostataka možete sačuvati te je po potrebi koristiti za oplemenjivanje jela. Takva mešavina može biti i suvi dodatak jelima – posipajte je po limu, odnosno papiru za pečenje, i osušite u pećnici.
Dragana Katić u ŠESTOJ DECENIJI mami uzdahe: Otkrila BJUTI TAJNE svog besprekornog izgleda (VIDEO)
Pun Mesec i Noć veštica 31. oktobra se poklapaju - moć MAGIJE osetiće SVAKO!
Sušenjem povrtnih ostataka iz sokovnika, možete dobiti i ukusne grickalice slične krekerima i čipsu. U tom slučaju povrtnu pulpu začinite po želji te je raširite u ravnomernom tankom sloju. Nakon sušenja u pećnici, razlomite na manje komade.