Када би знала шта све можеш УРАДИТИ са остацима ВОЋА и ПОВРЋА из соковника - никада их не би БАЦИЛА!
Немојте бацати пулпу.
Права је штета бацити пулпу преосталу након цеђења воћа и поврћа у соковнику, пише Сенса. У најмању руку, треба је компостирати, но ваља знати да пре тога још итекако може послужити као додатак најразноврснијим кулинарским рецептима. Наиме, и након цеђења сока из плодова, у пулпи остаје обиље витамина, минерала, антиоксиданса.
Воћна пулпа фино се слаже са јогуртом и житарицама, а оплемениће и воћне салате, као и надеве за палачинке, пецива и колаче.
Пулпа поврћа одлична је за супе, варива, умаке, омлете, а може се додати и у тесто за хлеб.
Не стигнете ли одмах употребити сву пулпу из соковника, можете је замрзнути. На пример, мешавину разних повртних остатака можете сачувати те је по потреби користити за оплемењивање јела. Таква мешавина може бити и суви додатак јелима – посипајте је по лиму, односно папиру за печење, и осушите у пећници.
Драгана Катић у ШЕСТОЈ ДЕЦЕНИЈИ мами уздахе: Открила БЈУТИ ТАЈНЕ свог беспрекорног изгледа (ВИДЕО)
Пун Месец и Ноћ вештица 31. октобра се поклапају - моћ МАГИЈЕ осетиће СВАКО!
Сушењем повртних остатака из соковника, можете добити и укусне грицкалице сличне крекерима и чипсу. У том случају повртну пулпу зачините по жељи те је раширите у равномерном танком слоју. Након сушења у пећници, разломите на мање комаде.