TESTENINA VAM JE GNJECAVA I SIVA! Zbog ovih GREŠAKA nikako da ispadne kako treba!
Ispravite to!
Odlučili ste da pripremite komplikovano, ali jako fino jelo s testeninom, stoga glavni sastojak mora biti savršen!
To pre svega znači skuvati testeninu koja će biti svilenkasto glatka i savršene teksture.
One važe za FATALNE ŽENE, ali imaju vidljive nedostatke koje i NE SKRIVAJU (FOTO)
I TELO I UM ĆE VAM BITI ZAHVALNI: Uradite ovo tokom zime i preporodićete se
Lonac za kuvanje nije dovoljno veliki
Manji lonac za kuvanje znači da ćete koristiti manje vode koja će brže prokuvati pa će i jelo biti brže pripremljeno.
Međutim, testenini treba puno vode i prostora kako bi se ravnomerno skuvala. Ako je natrpate u manji lonac najverovatnije ćete dobiti polu-kuvane, lepljive testenine.
Ne solite vodu u kojoj se kuva testenina
Sigurno ne biste pekli piletinu ili dinstali povrće bez soli, stoga ni testeninu ne treba tretirati drugačije.
Dodavanje soli u vodu za kuvanje omogućiće da testenina upije malo soli (bez brige, neće upiti svu količinu) što će poboljšati njen ukus.
Dodajete ulje u vodu za kuvanje
Naravno, dodavanje ulja vodi za kuvanje sprečiće da se komadi testenine međusobno zalepe,međutim ovaj trik zapravo pomaže.
Testenina mora biti barem malo lepljiva kako bi se sos mogao zadržati na njoj. U suprotnom vaše jelo neće biti naročito ukusno.
Držite se uputstva s pakovanja
Vreme kuhanja koje piše na pakovanju testenine je broj koji bi trebalo otprilike da pratite, ali nemojte slepo da ga se držite.
Ako želite da testenina bude mekana kuvajte je nekoliko minuta duže.
Ispirate testeninu nakon kuvanja
Kada sveže skuvanu testeninu stavite pod mlaz vode, lepljivi skrob koji se ispustio kuvanjem jednostavno će se isprati. Zbog toga se vaš fini sos neće zalepiti na testeninu na pravi način – umesto toga sveže skuvanu testeninu odmah ubacite u sos.