ТЕСТЕНИНА ВАМ ЈЕ ГЊЕЦАВА И СИВА! Због ових ГРЕШАКА никако да испадне како треба!
Исправите то!
Одлучили сте да припремите компликовано, али јако фино јело с тестенином, стога главни састојак мора бити савршен!
То пре свега значи скувати тестенину која ће бити свиленкасто глатка и савршене текстуре.
Оне важе за ФАТАЛНЕ ЖЕНЕ, али имају видљиве недостатке које и НЕ СКРИВАЈУ (ФОТО)
И ТЕЛО И УМ ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАХВАЛНИ: Урадите ово током зиме и препородићете се
Лонац за кување није довољно велики
Мањи лонац за кување значи да ћете користити мање воде која ће брже прокувати па ће и јело бити брже припремљено.
Међутим, тестенини треба пуно воде и простора како би се равномерно скувала. Ако је натрпате у мањи лонац највероватније ћете добити полу-куване, лепљиве тестенине.
Не солите воду у којој се кува тестенина
Сигурно не бисте пекли пилетину или динстали поврће без соли, стога ни тестенину не треба третирати другачије.
Додавање соли у воду за кување омогућиће да тестенина упије мало соли (без бриге, неће упити сву количину) што ће побољшати њен укус.
Додајете уље у воду за кување
Наравно, додавање уља води за кување спречиће да се комади тестенине међусобно залепе,међутим овај трик заправо помаже.
Тестенина мора бити барем мало лепљива како би се сос могао задржати на њој. У супротном ваше јело неће бити нарочито укусно.
Држите се упутства с паковања
Време кухања које пише на паковању тестенине је број који би требало отприлике да пратите, али немојте слепо да га се држите.
Ако желите да тестенина буде мекана кувајте је неколико минута дуже.
Испирате тестенину након кувања
Када свеже скувану тестенину ставите под млаз воде, лепљиви скроб који се испустио кувањем једноставно ће се испрати. Због тога се ваш фини сос неће залепити на тестенину на прави начин – уместо тога свеже скувану тестенину одмах убаците у сос.