UKUS KOJI ĆETE PAMTITI! Neodoljivi DŽEM od POMORANDŽE: Kuhinja će vam ZAMIRISATI, a porodica će ga OBOŽAVATI!
Oduševićete vaše nepce.
Stigla je zima a sa njom i određeno sezonsko voće. Gotovo smo sigurni da ne postoji osoba koja nije bar jednom u životu osetila neverovatan miris pomorandže koja bukvalno osveži celu prostoriju. Ukoliko ste u potrazi da kupite dobar i kvalitetan džem od pomorandže, uopšte ga nije lako pronaći, a i cena ume da bude prilično visoka. Zato je "domaća varijanta" uvek najbolja jer pored toga što se isplati za budžet, ona je i nekako najdraža jer znate da ste sami spremili nešto što je preukusno!
ONE SU ZAPRAVO PRAVI SEK* MANIJACI! Evo ZAŠTO žene odbijaju da PRIZNAJU koliko ČESTO misle o sek*u!
Ukoliko ste na trenutak sumnjali u ovo napisano, probajte i uverićete se u istinitost da je ovo sigurno jedan od najlepših džemova koje ćete ikada probati!
Pre same pripreme, potrebno je dobro oprati pomorandže jer su, naravno, prskane. Pod mlazom tople vode izribajte ih hrapavom stranom sunđera (uzmite nov) a onda ostavite nekoliko sati u rastvoru sode bikarbone (2 kašike sode na 2 l vode). To možete uraditi u većoj činiji ili sudoperi.
Sastojci:
- 2, 5 kg pomorandži (oko 1700 gr očišćenih)
- 1 kg šećera
- 2 limuna
Priprema:
Pomorandže očistiti i sačuvati kore koje su lepe, bez oštećenja. Sa unutrašnje strane kore pokušajte da skinete belu opnu (bela opna se odstranjuje jer je u njoj gorčina) kako bi narandžasti deo kore bio tanji i onda te korice sitno iseckajte. Potrebno je 200 gr očišćene korice. Narandže takođe sitno iseckati.
ČUVAJTE SE OD NJIH! Ove OSOBINE su zajedničke za sve ZLOBNE ljude!
U šerpu staviti iseckane narandže, korice i šećer. Staviti na tihu vatru da se kuva, uz povremeno mešanje. Posle pola sata sve usitniti štapnim mikserom ili vaditi rešatkastom kašikom pa izmiksirati u secku. Nastaviti kuvanje sve dok se pekmez ne zgusne, mešajući da ne zagori.
Ova količina voća obično se kuva oko sat i po vremena na tihoj vatri, kako bih dobila gušći pekmez.
Kada je džem gotov, čiste, suve tegle i poklopce staviti u pleh pa u rernu da se zagreju do 100 stepeni. Izvaditi i u vruće tegle sipati vruć džem. Korisno je da na ruke navučete rukavice kako se ne biste opekli. Napunjene tegle vratiti u rernu, ponovo uključiti da se ugreje na 100 stepeni kako bi se na džemu uhvatila korica, pa ih ostaviti u zatvorenoj rerni da se tu ohlade. Sutradan, dobro zavrnuti poklopce i džem čuvati na hladnom mestu.
Maraja je smršala, ali stil NI MAKAC: Kad vas molimo, ne nosite ovo! (FOTO)
NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKOG ŠARANA! Kada birate ribu, OVO morate da znate!
Ukus je fantastičan! Ta gorkasto-slatkasta aroma pomorandže najbolje ide uz neke integralne deserte, kao što su krostate, tartovi, a uvek ih možete jesti i kašikom.