УКУС КОЈИ ЋЕТЕ ПАМТИТИ! Неодољиви ЏЕМ од ПОМОРАНЏЕ: Кухиња ће вам ЗАМИРИСАТИ, а породица ће га ОБОЖАВАТИ!
Одушевићете ваше непце.
Стигла је зима а са њом и одређено сезонско воће. Готово смо сигурни да не постоји особа која није бар једном у животу осетила невероватан мирис поморанџе која буквално освежи целу просторију. Уколико сте у потрази да купите добар и квалитетан џем од поморанџе, уопште га није лако пронаћи, а и цена уме да буде прилично висока. Зато је "домаћа варијанта" увек најбоља јер поред тога што се исплати за буџет, она је и некако најдража јер знате да сте сами спремили нешто што је преукусно!
ОНЕ СУ ЗАПРАВО ПРАВИ СЕК* МАНИЈАЦИ! Ево ЗАШТО жене одбијају да ПРИЗНАЈУ колико ЧЕСТО мисле о сек*у!
Уколико сте на тренутак сумњали у ово написано, пробајте и уверићете се у истинитост да је ово сигурно један од најлепших џемова које ћете икада пробати!
Пре саме припреме, потребно је добро опрати поморанџе јер су, наравно, прскане. Под млазом топле воде изрибајте их храпавом страном сунђера (узмите нов) а онда оставите неколико сати у раствору соде бикарбоне (2 кашике соде на 2 л воде). То можете урадити у већој чинији или судопери.
Састојци:
- 2, 5 кг поморанџи (око 1700 гр очишћених)
- 1 кг шећера
- 2 лимуна
Припрема:
Поморанџе очистити и сачувати коре које су лепе, без оштећења. Са унутрашње стране коре покушајте да скинете белу опну (бела опна се одстрањује јер је у њој горчина) како би наранџасти део коре био тањи и онда те корице ситно исецкајте. Потребно је 200 гр очишћене корице. Наранџе такође ситно исецкати.
ЧУВАЈТЕ СЕ ОД ЊИХ! Ове ОСОБИНЕ су заједничке за све ЗЛОБНЕ људе!
У шерпу ставити исецкане наранџе, корице и шећер. Ставити на тиху ватру да се кува, уз повремено мешање. После пола сата све уситнити штапним миксером или вадити решаткастом кашиком па измиксирати у сецку. Наставити кување све док се пекмез не згусне, мешајући да не загори.
Ова количина воћа обично се кува око сат и по времена на тихој ватри, како бих добила гушћи пекмез.
Када је џем готов, чисте, суве тегле и поклопце ставити у плех па у рерну да се загреју до 100 степени. Извадити и у вруће тегле сипати врућ џем. Корисно је да на руке навучете рукавице како се не бисте опекли. Напуњене тегле вратити у рерну, поново укључити да се угреје на 100 степени како би се на џему ухватила корица, па их оставити у затвореној рерни да се ту охладе. Сутрадан, добро заврнути поклопце и џем чувати на хладном месту.
Мараја је смршала, али стил НИ МАКАЦ: Кад вас молимо, не носите ово! (ФОТО)
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА СЛАВСКОГ ШАРАНА! Када бирате рибу, ОВО морате да знате!
Укус је фантастичан! Та горкасто-слаткаста арома поморанџе најбоље иде уз неке интегралне десерте, као што су кростате, тартови, а увек их можете јести и кашиком.