3 NAPITKA KOJA NE SMETE PITI AKO VAS MUČE UPALE: Opasno kad vas bole zglobovi!
Pojačavaju simptome artritisa.
Ako imate artritis, upale su vaš neprijatelj broj 1.
Zato treba da izbegavate svaku vrstu hrane ili pića koji izazivaju upale ili ih pojačavaju. U suprotnom, bol u zglobovima biće sve jači.
PRIRODNI LEK: Biljke za vene pomažu, a OVO je jedna od najboljih!
Prepoznajte na vreme: Pet simptoma gljivične infekcije
Međutim, dok obraćamo pažnju na ishranu, često nam promaknu razni napici koje tokom dana uzimamo i ne primećujemo da nam zapravo oni pojačavaju upale.
Reakcije mogu biti čak i brže, jer pićima ne treba mnogo vremena da prođu kroz sistem za varenje. Zato treba osluškivati svoj organizam, jer ćete lakše ustanoviti šta je u vašem slučaju okidač za jaču upalu i jači bol.
Ne reaguju svi isto, to se mora napomenuti, ali treba da obratite pažnju na sledeća pića!
Ništa dobro vas ne čeka u konzervi energetskog pića!
Nivo kofeina je toliko visok da može da dovede čak i do srčanih tegoba u nekim slučajevima.
Uz to, dodajte i nekoliko puta više šećera nego što postoji u običnim bezalkoholnim pićima i dobijate nešto što se ne preporučuje nikome, naročito ne redovno i u većim količinama.
U slučaju artritisa, i šećer i kofein mogu do dovedu do jačanja upale. Visoka kiselost može čak i da dovede do opasnih promena na zglobovima.
Najnezgodnija posledica pijenja piva je što telo oslobađa purine, hemijske supstance koje jetra proizvodi kad razlaže fruktozu. Purini se zatim metabolišu u urinsku kiselinu, a ona je veoma opasna za zglobove.
Pivo sadrži i gluten, koji izaziva i jake upalne procese kod ljudi koji su osetljivi na njega. Ukupno gledano, alkohol je veoma snažan uzročnik upalnih procesa u telu.
Povremena čaša vina tu i tamo neće doneti teške posledice, ali svako pijanstvo dovodi do lančane reakcije koja će se završiti pogubno i po zglobove.
Mamurluk je teško stanje dehidratacije i upale, a to svako ko boluje od artritisa treba da izbegava u širokom luku.
Ovi napici su problem, pre svega, zbog količine šećera. U njima nema vlakana koje sadrži integralna voćka a koji usporavaju apsorpciju šećera i time održavaju nivo šećera u krvi.
U ovim sokovima je često i dodata fruktoza, a tu se vraćamo na problem purina koji se oslobađaju i povećavaju nivo mokraćne kiseline u telu!
Izbegavajte voćne sokove, naročito sa puno šećera, radije pojedite pravo voće.
MEDICINSKE GLJIVE: Šest supermoćnih pečuraka koje POMAŽU DA OZDRAVITE!
PREHLADA JE PROŠLA, ALI KAŠALJ NEDELJAMA NE PRESTAJE? Ako se i vama to dešava, ovo morate da znate
PRETI VAM INFARKT: Evo kako ćete ZNATI da vam predstoji OVO STANJE, ovo je JASAN ZNAK!
NAJMOĆNIJA PRIRODNA POMOĆ ZA DIJABETES: Ovaj ZAČIN uvrstite u ishranu i REŠIĆETE brojne TEGOBE!
Ustanovljena četiri tipa starenja: Otkrijte kom pripadate